Nemiszervek és mondvacsinált ügyek helyett bérekről és valódi problémákról beszél Sahra Wagenknecht, a német baloldal új csillaga


Miközben idehaza egy olyan ügytől hangos a magyar ellenzéki/liberális sajtó aminek konkrétan nincs értelme – a telefon kitiltás az iskolákból – addig Németországban úgy tűnik, miután végre valaki azzal kampányolt ami az emberekt is érdekli – bérek, lakhatás, nemzetpolitika – végre magára talál a baloldal.

Ez a valaki pedig nem más mind Wagenknecht kisasszony, aki ki merte mondani, hogy a baloldalt foglyul ejtették a nagyon gazdag emberek nagyon gazdag gyerekei, akik nek nemi identitásuk körüli polémia fontosabb mint, hogy az embereknek mekkora a fizetésük, hogyan tudnak bérből és fizetésből lakhatáshoz jutni és hogy a gyerkeiket en verjék meg idegenek az utcákon.

Láss csodát rögtön lett 10 százalék feletti szavazóbázisa az új pártnak abban a két kelet német tartományban, ahol múlt vasárnap választásokat tartottak.

Természetesen nem lehet tudni, hogy mi fog történni az új formácival, de a Szocikk.hu szerkesztősége szurkol a baloldali megújjulásnak, főleg Németországban, hiszen a válság hatására – ami a hivatalos lapokban nem is létezik – iszonyatosan emgerősödött szélsőjobboldal. Annak pedig csak egy valódi ellenfele van:

Az igazi virtigli, elvi-eszmei alapokon nyugvó és politizáló baloldal.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Vélemény

Kereszt, emelvény, majd semmi

“Anno”, európai képviselőként rendszeres vitában voltam képviselőtársaimmal Orbán bármikori , az EP-be szóló meghívásai kapcsán. A vérmesebbek ugyanis mindig fel akarták kérdezni, illetve le akarták