Egy gimnáziumi igazgató a 444/telex/24hu propagandista bulibárók újabb áldozata


Mészáros Csaba igazgató szerint azok a médiumok robbantották ki a felmentésével járó helyzetet, akik a Madách Imre Gimnázium augusztus 19-ei közleményét 26-án szemlézték. „Mert Maruzsa államtitkárnak augusztus 22-én már elmondtam, hogy ezt a közleményt már kitettük. Akkor (és később sem) neki nem volt ellenvetése.”

Ha nincs a médiafelhajtás, nem mentettek volna fel. Mert nem a tények számítanak, hanem a botrány és a precedens.

Az igazgató úr tűpontosan megírta, ha a botránykeltő fogalmatlan idióta sajtótermékek nem verik a hepajt, semmi gond nem lett volna. Mert a gimi simán mobiloztathatja a gyerekeket, ahogy akarja az új rendelet szerint. De, ahogy írja Mészáros, ezeket a sajtótermékeknek csúfolt propagandalapokat csak a botrány és a balhé érdekli, no meg a kattintás, bár az egyre kevésbé érdekli, mert a mikoradománynak hazudott pénzmosás már eltartja ezeket a szarházikat.

No és még egy fontos dolog, ki beszél már a vasútról, kit érdekel már a milliárdos kínai hitel, kit érdekelnek Európa leggyengébb bérei, és még Messiás Petinek is lehet baja ebből a mínuszos gimis ügyből. Bár ez nem érdeke a maffiának.

Mészáros igazgató levelét telejs terjedelmében közöljük, mert fontos írás.

Utolsó igazgatói bejegyzésem
Hier stehe ich und kann nicht anders (Luther) „Itt állok és mást nem tehetek” utasította vissza Luther a hatalom kérését a kiközösítésén folytatott birodalmi gyűlésben, hogy vonja vissza tanait. Szembesítette a hatalmat azzal, hogy amire hivatkozik (keresztényi értékek) és ahogy működik nincsenek összhangban egymással. Mert eredetiben olvashatta a Bibliát. Most ugyanabban a korban élünk. A kérdés: mitől nemzeti és mitől keresztény a mostani hatalom? Sajnos ennek mítosza elmúlt, csak az ideológiai alapot sajátítja ki magának.
Én sem tehettem másként, mert amit eddig képviseltem, hiteltelenné vált volna a hatalom nyomásra.
Két fontos megjegyzésem azért van a megjelent írásokhoz, cikkekhez.
Az egyik, hogy nem rúgtak ki. Felmentettek az igazgatói pozíció alól. Jövőre a Madách tanára leszek, és kedvemre úgy zárom a pályámat, ahogy elkezdtem: tanítok. Nincs ennél nagyobb és felszabadítóbb boldogság. Ma csak én éreztem ezt.
Azok a médiumok, akik az augusztus 19-i közleményünket 26-án szemlézték robbantották ki azt a helyzetet, hogy felmentettek. Mert Maruzsa államtitkárnak augusztus 22-én már elmondtam, hogy ezt a közleményt már kitettük. Akkor (és később sem) neki nem volt ellenvetése, mert „milyen mesteri a rendelet, hogy ezt is engedi.” Ha nincs a médiafelhajtás nem mentettek volna fel. Mert nem a tények számítanak, hanem a botrány és a precedens. Azóta többen megírtátok, hogy fideszes vezetésű iskolában nem vezetik be, de ők nem a trambulinról vizelnek a medencébe.
Mi a diákjainkat eddig nem a hazugságra neveltük (legyen két mobiljuk, hisz ez fog történni), csak éppen az órán spontán nem mondhatom azt, hogy ezt a szöveget keressétek meg vagy a feladatot oldjátok meg, mert előzetes Kréta-adminisztráció nélkül a másikat nem vehetik elő.
A másik, hogy aki demonstrál nem értem teszi. Magáért, az iskolájáért és a gyermekei jövőjéért. Nem én kerültem méltatatlan helyzetbe. Én azt tettem, amit tennem kellett.
Nem lehetett ma könnyű Maruzsa államtitkárnak lenni (láttam is). Főleg ennyire mondvacsinált indokkal. Én is tudom, hogy bármilyen per nyerhető. (Bár indoklás nélkül felmenthető bárki.) Az igazgatóságom alatt eljutott az iskola egy olyan színvonalra, hogy a lányai minket választottak és ide jártak. Majd felmenti az igazgatót. Nem a Madách változott…
Persze Ő csak aláírja a miniszter döntését, de a kinevezésemet Pintér Sándor írta alá, a felmentésemet pedig Ő.
Ha a tantestület ugyanilyen erős és egységes marad, akkor egymás után lőhetik ki a saját igazgatóinkat, vagy hozhatnak ide bárkit, a Madách megmarad.
Köszönöm a szeretetcunamit! Ha ez a helyzet nincs, nem tapasztalhattam volna meg.
Boldog vagyok.
Mészáros Csaba

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak