60 százalékkal drágult a földhivatali ügyintézés


Egy miniszteri rendeletmódosítás miatt augusztustól átlagosan hatvan százalékkal többet kell fizetni a földhivatali ügyintézésért, míg év elejétől azért kell alaposan zsebbe nyúlni, hogy valaki rendezze zártkertjének jogi státuszát, azaz a hivatal kivonja a művelés alól, hiszen háromszorosára emelték a földvédelmi járulékot.

Június végén jelent meg a közigazgatási és területfejlesztési miniszter rendelete, amely július 29-étől átlagosan 60 százalékkal felemelte a földhivatali ügyintézés díjait. Navracsics Tibor miniszter indoklása szerint „a földügyi igazgatás finanszírozása nem központi költségvetési forrásokból, hanem elsősorban a térképi adatok és a tulajdoni lapok adatainak értékesítéséből, valamint az ingatlan-nyilvántartási, illetve a földügyi igazgatás körébe eső eljárások igazgatási szolgáltatási díjából történik”.
Az ingatlan-nyilvántartási és térképészeti adatok igazgatási szolgáltatási díjai – az infláció és az utóbbi években tapasztalt bevételkiesések ellenére – a korábbi években nem változtak. Az ingatlanügyi hatóságok stabil működéséhez az igazgatási szolgáltatási díjak korrekciója szükséges a bevételcsökkenések mértékében
– hangsúlyozta az úgynevezett végső előterjesztői indoklás.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak