Magyar Nemzeti Bankbukta

Matolcsy György

Hadd kezdjem egy találós kérdéssel!

Mit csinál egy pénzügyi zseni, mellesleg Orbán Viktor 2010-es jobbkeze, amikor éppen nem profitot profitra halmoz? Hát, őrületes veszteséget.

A Magyar Nemzeti Bankban immár zsinórban három éve bukta van bukta hátán, ezúttal kemény 1.800 milliárd forintnyi, ami durván kétszerese Mészáros Lőrinc mesés, teljes vagyonának, sőt négyszerese a “Bank” tavalyi veszteségének. Ennél kicsit pikánsabb, hogy az MNB mára felemésztette a teljes alaptőkéjét, bár ettől még nem fogják felszámolni, mint bármely más, “gyalogos” céget, ellenben a magyar költségvetés az utolsó fillérig kifizeti minden sarát, konkrétan tehát mi adófizetők fogjuk kiperkálni a NER-lovagok összes lopott pénzét.

Köszönjük Matolcsy Györgynek. Végül is szerény ember, hiszen a fiacskája “csupán” 100 milliárd forintnyi vagyont halmozott fel magának, ami mégis csak egy jelentéktelen összeg a Bank több ezer milliárdos halmazati veszteségének, szóval nem mondhatjuk, hogy kizárólag magára költötte volna az összes hiányzó pénzt.

Sőt, úgy tűnik, leginkább arra ment el a sok-sok milliárd forint, hogy eszement kamatokat fizettek a nálunk valutákat befektető külföldieknek, csak hogy legyen olyan látszat, mintha a magyar egy stabil gazdaság lenne. Ahogy a fák sem nőnek az égig, úgy az MNB katasztrofális veszteségei sem viselhetők örökké, azaz inkább előbb, mint utóbb beszakad majd a forint, s megismerkedünk például az 500+ forintos euróval. Hasonló zajlott-zajlik Törökországban, csak hogy Orbánnak egy minta-országot jelentő államot említsünk! Ott is ugyanaz a lényeg. A török nemzetvezető ugyanúgy odaad bármit a polgárai zsebéből a hatalmát fenntartó nagytőkének, mint a magyar.

Ne feledjük! Cicaharc ide, kutyamorgás oda, Orbán és Matolcsy két jóbarát, akik közösen hozták tető alá az unortodox, magyarul átverős gazdasági modellt.

Bankski –

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak