Súlyosan bántalmazhatták, az ezt megunó, bosszút szövő 12 éves késelőt Bónyiban

bántalmazás Bullying gyerekbántalmazás

Mint ismert, szívtájékon szúrta tanulótársát, és súlyos sérülést okozott egy hatodikos lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfő délelőtt.

Az összetűzés két, szomszédos településről, Rétalapról átjáró kislány között tört ki. Később kiderült, hogy az elkövető gyerek egy halállistát is írt, amelyen több vele egy iskolába járó diák neve is szerepelt, köztük a megkéselt kislányé is. Azoknak a neveit, akiket a későbbiekben meg akart ölni, pirossal jelölte, akiket nem, azokét pedig zölddel.

Tóth Andi sztár, aki magát is bántalmazták kisebb korában Instagram-oldalán az esettel kapcsolatban kiemelte, hogy a kislányt a többiek csúfolták, bántották, azaz bullyingolták.

”Viszont ha egy kicsivel több figyelmet fordítanának az emberek ezekre az »apróságokra«, mint a bullying, akkor talán elkerülhetnénk az ilyen végeket.”

Töth Andi szerint sem a társadalom, sem a szülők nem veszik elég komolyan a bullyingjelenséget, a gyerekeknek pedig szörnyű érzés ezzel „együtt élni, és úgy felkelni, hogy félnek attól, mit mondanak a suliban már megint róluk”.

Rengeteg, egyre több gyerek küzd hasonló problémákkal, hogy mindennap el kell viselnie, hogy indokolatlanul bántják. Mert azt mondjuk, hogy a gyerekek ilyenek – na, ezen kéne változtatni, és akkor talán elkerüljük azt, hogy ez legyen a vége a dolgoknak – fejezte be Tóth Andi, hozzátéve, hogy a gyerekek ezt a viselkedést a felnőttektől tanulják el.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak