Ez is kiderült, Orbán ügyészsége kiengedte Budapest egykori urát, Vizoviczkit a börtönből


Március közepén szabadult a fegyházból Vizoviczki László, a Hajógyári-sziget éjszakai életének volt ura – írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy a rendőrök megvesztegetése és költségvetési csalás miatt elítélt Vizoviczki két büntetését összefogták, tavaly pedig született egy jogorvoslat, ami miatt az összbüntetés nyolc évre és néhány hónapra csökkent.

Februárban még nem volt biztos, hogy szabadul, mert az ügyészség fellebbezést nyújtott be a büntetés rövidítése miatt, illetve Vizoviczkinak még ki kellett ahhoz fizetnie a 100 millió forintot meghaladó pénzbüntetését is.

Vizoviczki a Hajógyári-szigeten és másol vendéglátóhelyeket üzemeltetet, több esetben illegális módszerekkel szerzett meg szórakozóhelyeket, és bár az évek során valódi birodalmat épített ki, a bevételének csak egy része után fizetett adót.

A vád szerint Vizoviczki László több millió forintot fizetett azért, hogy bűnügyi információkhoz jusson, illetve ne razziázzanak túl gyakran a rendőrök a szórakozóhelyein, ugyanakkor a versenytársakat igyekezzenek ellehetetleníteni az ellenőrzésekkel.

Vizoviczki 2019-ben a bíróságon beismerte bűnösségét, ezért jogerősen hét év börtönbüntetést kapott a rendőrök megvesztegetéséért és további hetet bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalásért, ezt vonták most össze, mert ilyen a jog.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak