Zéró toleranciát hirdetett a Szolidaritás Mozgalom a lakatlan lakásokra

lakás lakhatás Magyar Szolidaritás Mozgalom SZOLI24

A Magyar Szolidaritás Mozgalom üdvözli Karácsony Gergely lakásügynökségről szóló gondolkozását, az egyesület tavaly nyilvánosságra hozott programja ellenben valódi megoldást kínál a kampány miatt ímmel-ámmal megfogalmazott puha megoldással szemben.

Székely Sándor, a közleményben azt írja, hogy a Szolidaritás Mozgalom és a vele együttműködő kerületi civil szervezetek azért harcolnak, hogy Budapesten azok a lakások,

amelyeket befektetésként vásárolt meg a tulajdonosuk, azaz nem lakik bennük senki,

kötelezően kerüljenek be szolidáris fővárosi lakásügynökség (SZFL) portfóliójába, ami ezeket az ingatlanokat a lakosság béreit messzemenőkig figyelembe véve kiadja a lakásra szorulóknak.

A kerületek megfelelő rendelkezések elfogadása után azonnal cselekedhetnének, és a lakások végre lakásként funkcionálnának, mert ez a szerepük.

A Szolidaritás megoldása az irodaként funkcionáló lakásokat is betiltja, azt vallja, hogy a cégek irodahazákban béreljenek irodákat, és ne rontsák tovább a lakhatási helyzetet a fővárosban.

A tulajdonosok természetesen részesülnek a kiadás bevételeiből, de az ilyen módon szabályozott piac nem engedi, hogy multicégek és milliárdosok nyerészkedjenek a magyar átlagkeresettel rendelkező budapesti lakosokon.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak