Gulyás Márton (aktivista) beleszeretett Lukács Lászlóba (Tankcsapda)


Gulyás Márton Fegyőr és Márky-Zay után a Tankcsapdát is kivégezte. Köszönjük, Mester!

Az van, hogy e sorok írójától Gulyás “Nem Politizáló” Márton belpesti értelmiségi, aki gyerekmunkások által készített sokszázer forintos ruhákban, Soros György milliárdos pénzéből kamu marxizmusos tolófájásai olyan távol állnak, mint Makótól a galaxis legtávolabbi pontja, sőt azon is túl -, ám egy egy dolgot figyelemre méltónak találok.

Valamilyen ismeretlen oknál fogva közszereplők, híres emberek, és most már gyerekkorom egyik meghatározó punk csapata is mára egész egyszerűen vicc lett.

Frankón öt évvel ezelőtt voltam egy motoros fesztiválon, ahol a Lukács László, a Tankcsapda énekese azon méltatlankodott, hogy miért nem pogóznak az emberek, akik mind 50 év feletti kibaszott gazdag üzletemberek és üzletember asszonyok voltak. A fesztiválon a beugró kurva drága volt, de miért koszolta volna bárki össze a ruháját, hogy a sok milliomos között egy ember sem ismert egyetlen Csapda számot sem, csak ugye motorosfesztiválra járni menő, de mindegy a lényeg, hogy Lukács méltatlankodott, én meg hátul röhögtem a toi-toi wcknél a  gazdag embereken ott, ahol punkok szoktak életvitelszerűen élni.

A lényeg, hogy mindenki megtalálta a számításait – a Tankcsapda is bevonul néha Mártonhoz és addig addig beszélnek, amíg tönkreteszik a karrierjüket.

Fegyőrnél egy nem túl sokáig tartó karriert rakott taccsra a Politikával Soha Nem Foglalkozó Márton, de azért a Tankcsapda más. Természetesen nem Gulyás az aki tönkretette Lukács Lászlót (nem, bazdmeg, hanem a Fejes dobos, aki üzletet csinált ebből a dologból, Lászlónk meg hagyta), hanem a már zárójelben jelzett Fejes. A multimilliomos jazzdobos. Ha ha.

Az interjúban a srácok mindent, de tényleg mindent szembeköptek azzal kapcsolatban, amit eddig énekeltek, illetve most is énekelnek.

Fű, lázadás, politikusok, Kossuth díj. Amit akartok. Miinden relatív. Semmit se gondoltunk komolyan. A társadalom és kapitalizmus kritika. Á csak a rímek miatt volt.

  • Fű? Hát nem kéne legalizálni, mert veszélyes (a kibaszott tízmillió alkoholista országában, köszönjük Luki.)
  • Kossuth-díj nem elfogadása. Hát azért lehet mégis elfogadnám, ki a faszt érdekel mit mondtam 10 éve (amúgy mókás módon természetesen Lukács kurvára MEGÉRDEMELNÉ a Kossuth díjat.

Ezerszer jobb szövegeket írt Lukács, mint a lila ködben és lányok bugyijában matató Lovasi András, akinek egyetlen értelmezhető mondat sem jött ki a pennája alól, mellől az elmúlt 30 év alatt, arra nézvést, hogy mi folyik az országunkban, csak állandóan a bárhogyan is értelmezhető líra, amik persze bulira jók.

Hol van ez attól, hogy Lincoln elvtárs (nem az, de mind1) beül a hintóba mintha valamit titkolna. álmomban már lelőttem, stb, stb meg szemét dombra szültek, de ők is kikészültek áh, hagyjuk tényleg megalázó. Most lehet mégiscsak jó lenne ha beficcenne az a kis havi fix hát nem? Hát de.

Szóval nézni a Gulyásnál ezt a dolgot több volt mint szánallmas. Tényleg nincs azzal baj, ha valaki már nem azt tolja mint 18 évesen. Én sem azt tolom. Alap. Lukács akár el is mehetne üzletembernek. Vagy játszhatna hárfán. Én azt is adnám. De, hogy elhatárolódjon saját magától, miközben abból él, hogy tolja ezeket a számokat még mindig.

Hát gáz. Nagyon. Sajnálom. Szánalmas.

Amúgy nem írtam volna ezt le, ha nem szaladok bele ebbe a videóba, ahol egy számomra totálisan ismeretlen ember pontosan ugyanazt mondta el, amit én is gondolok az ügyről. Most már tudom, hogy nem vagyok egyedül. Lehet, hogy megkeresem a csávót. Van pár dalszövegem. Hátha tud gitározni. Keresünk egy dobost és alakítunk egy zenekart. Még harminc év, és meglesz az a Kossuth-díj is.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak