Pál, Lajos és Alekszej mind focistafeleségek voltak, ahogy Orbán is az


Magyar Péternek igen szép neve van, hiszen a legszebb magyar szó az, hogy magyar, a Péter pedig kősziklát jelent, s így együtt pedig szinte bizsereg a hon teste.

Ez a jóképű fiatalember azért lehetett a NER egyik kivételezett vámszedője, mert az ugyancsak csinos felesége egészen az igazságügyi miniszterségig vitte, s így együtt akár álompárt is alkothattak volna. De nem, mert magánéletük kisiklott, s ezzel összekarcolták az orbáni házasságképet, s alighanem innen eredeztethető Varga Judit karrierjének átirányítása, majd porba hullajtása.

Úgy kettecskén, ha nem is feltétlenül milliárdosra, de multimilliomosra hizlalták magukat, s a NER-ben fogant jólétük talán töretlenül erősödött volna, ha a történelem nem más sorsot szánt volna nekik. Az volt asszony azonban még a bukásában is igen fegyelmezett pártkatonának bizonyult, ám a volt férj valamiért besokallt.

Magyar Péter egyelőre ügyesen forog a médiában, azonban egy dologban már a bejelentkezésekor alighanem mellé nyúlt. Azt állította ugyanis, hogy ezentúl a piacról fog megélni, mintha valaha is bármi köze lett volna a piachoz. Ő ugyanis totálisan művi, állami cili-buliknak volt az ilyen-olyan főembere, amely cégeknek az ég adta világon semmiféle piachoz semmi köze nem volt. Magyarországon immár általában is alig van piac, s ha az adott szereplő nem vazallus, vagy vastag multi, akkor igen kétes a boldogulása.

Ennek ellenére ne zárjuk ki, hogy Magyar Péter valahol mégis piaci szereplővé válik! Most inkább arra gondoljunk, hogy nagy valószínűséggel mi nem lesz belőle?

Mindenekelőtt nem lesz Saulusból Paulus, aki ugye kőkemény keresztényüldözőből Krisztus ügyének legnagyobb propagandistájává vált, később Szent Pál néven. Egyszerűen arról van szó, hogy Magyar Péter ugyanazt tudja, amit az általa is levegőnek nézett parlamenti ellenzék, vagyis a rezsimet szidni, ám Szent Páltól eltérően semmilyen érdemi alternatívát nem kínál. Az, hogy mától fogva nem kíván többet lopni, az sajnos igen kevés.

Vélhetően Simicska Lajos 2.0 sem lesz, még akkor sem, ha ismeri Orbán Viktor összes számlaszámát. Roppant kétséges, hogy olyan rálátása lenne a Fidesz viselt dolgaira, mint Simicskának volt, s még kétségesebb, hogy rendelkezne hasonló befolyással, illetve erőforrásokkal, mint egykoron a nemzet Lajosa. Nyilván zaftosnak tűnhet Lévai Anikó szerepének szellőztetése, de ha komolyan vesszük magunkat, akkor egy first lady-nek miért is ne lehetne számottevő hatása a férjére??? A történelem ugyanis tele van ilyesmikkel, igazából nem nagy dolog.

Hősünk Alekszej Navalnij sem lesz, aki pedig valóban uszító orosz neoliberális nacionalistából lett Putyin-üldöző aktivista, majd egy nagy lendülettel kivívta a mártírhalálát. Navalnijt kétség kívül megölték a fogvatartói. Egy ellenzékivel szemben az ilyesmi nyilván nem szép dolog, bár Szent Pál is ‘anno’ önként ment Judeából Rómába mártírhalálért. Orbán ugyanis nem gyilkos, akkor sem, ha ártatlannak sem mondanám négyezer devizahiteles öngyilkosságba menekülése, avagy negyvenezer, Covidban elhunyt honfitársunk ügyében.

Hősünknek tehát terjesztésre érdemes ideológiája nincs, a bizniszben szintén nem jegyzik, agyon verni meg senki nem akarja, így marad neki az influenszerség, aminek ugye a kattintás a lényege.

A kattintás, az nagyon rendben lesz.

Bankski –

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak