Kövér László az ideiglenes államfő, a bukott Novák Katalin eltűnt


Novák a lemondása úta teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, a mai szavazás előtt lett volna lehetősége még utoljára felszólalni a parlamentben, Novák nem volt ott az ülésen.

Novák Katalin köztársasági elnöki pozícióról lemondó nyilatkozatát 196 igen szavazattal fogadta el az Országgyűlés, ez után ideiglenesen a házelnök, Kövér László látja el az államfői teendőket. A házelnöki feladatokat erre az időszakra Lezsák Sándor alelnökre bízzák.

A törvény szerint Novákot a lemondása után is köztársasági elnöknek kell szólítani, élete végéig ugyanannyit keresnek, mint a mindenkori államfők: ez a házelnök tiszteletdíjának 1,1-szerese, jelenleg bruttó 4,5 millió forint havonta.

Nováknak ki kell költöznie családjával együtt a Béla király úti köztársasági elnöki rezidenciából, de az Országgyűlés Hivatalától kap egy másik rezidenciát egyfős személyzettel, és a fenntartási költségeket is élete végéig az állam állja. A volt köztársasági elnöknek élete végéig háromfős titkársága lehet, valamint térítésmentes egészségügyi ellátás és autó illeti meg, amihez sofőrt is ad a rendőrség. A titkárság elhelyezését és működési költségeit is az Országgyűlés Hivatala biztosítja. Novák a külföldi hivatalos programjaira továbbra is első osztályon utazhat repülőgépen és vonaton.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak