Megindulhat Novák nyelve, kipakolhatja, hogy milyen befolyások miatt írta alá ezt a kis kegyelmet


Ki viszi el a balhét?

Ha csak annyi lenne, hogy a köztársasági elnök hibázott egy nagyot, avagy ahogy egyesek sugallják, a titkosszolgálatok rávették volna valamire, akkor a történetnek már rég lenne megoldása, azaz az államfő megszólal, hogy bocs, meg culpa, benéztem, viszlát, függöny le stb.

Az azonban, hogy sem az államelnök, sem az ő döntését megerősítő igazságügyminiszter egy kukkot sem mond, az azt jelent, hogy jelentős zavar van a Fidesz gépezetében. A kommunikációt gyengíti, hogy magát az igazságot alighanem igen szűk körben jegelik, azaz a mamelukok serege ugyanúgy nem tud semmi közelebbit, mint a hétköznapok embere. Káosz a köbön.

A zűrzavart fokozza, hogy a miniszterelnök az Alaptörvénybe akarja lapátolni a szart, s ott megkötni a mindenkori államfő kezét, hogy bárkinek adhat kegyelmet, akár náci, fasiszta pribékeknek is, csak pedofiloknak nem. Ha Orbán bármit is be akarna vállalni ebből a balhéból, akkor azt mondaná, hogy bocsi, az igazságügyminiszterem hülye volt amikor ezt a pedofilsimogató sztorit elkezdte, meg akkor is, amikor a rászedett elnök kegyelmét ellenjegyezte, de hát lám, ma már nem is igazságügyminiszter, sőt, száműzzük Brüsszelbe. Tévedni emberi dolog stb.

Ehhez képest Orbán hisztérikusan távolságot akar tartani az ügytől, azaz a köztársasági elnök húzza le magát a klotyón, szar az alaptörvény, de mostantól majd nem lesz az, rohadjanak meg a pedofilok, kivéve, ha katolikus papok, de rájuk úgysem igazán vonatkoznak a világi törvények, mindörökké, ámen.

A köztársasági elnök ezenközben elrepült Katarba elmélkedni a történeten, de alighanem arra jutott, hogy ez a történet annyira a körmére ég, hogy hagyott csapot, papot és sejket, valamint a magyar vízilabda válogatottat Dohában, s a honvédség gépén hazarepült intézkedni. Nyilván rájött, hogy a maga 47 éves életkorában talán még korai lenne a világ végéig kiiratkozni a civilizációból, s inkább ő maga is kármentésbe fog, ha másért nem, hát azért, hogy a gyerekeit ne szekálják az iskoláikban.

Ha rajta marad, illetve ha ráég ez a bélyeg, akkor jobban teszi, ha az életfogytiglan járó, búsás elnöki juttatásaiból elköltözik valami trópusi szigetre, s hátra lévő éveit álnéven tölti el.

Másik megoldás, hogy megindul a nyelve, s például kipakolja, hogy milyen befolyások miatt írta alá ezt a kis kegyelmet, mert hogy nem jókedvében tette, az hétszentség. Sőt, ha elutasította volna Kónya Endre kérvényét, abból se lehetett volna nagy baj, hiszen a szóban forgó bűnöző fél lábbal már amúgy is a szabad világban volt, azaz ún. házi őrizetben, annak is a vége felé.

Más szavakkal szólva egy karakán elnök ilyenkor felhívja a kegyelmet szorgalmazót, hogy nézd, Főni, ez a csávó már nagyjából letöltötte a büntijét, kijött a böriből, s a lakásában sétál egy nyomkövetővel a lábán, fél év múlva az is lekerül róla. Persze ha neked ez annyira fontos, akkor léci beszéld meg a belügyminiszterrel, hogy a zsaruk a továbbiakban ne nagyon ellenőrizgessék a haverodat, akkor sem, ha éppen a szomszédos gyerekjátszótéren levegőzik, és kész! Ha el tudtátok intézni, hogy a külföldi embercsempészek ezrével szabaduljanak ki a börtönökből, akkor ezt a sztorit is intézzétek ugyanúgy!

Amúgy az is meglehet, hogy az államfőt és az igazságügyminisztert csak annyi információ érte utol, hogy a jól ismert XY ügyvéd úr által előterjesztett kérelmeknek zöld utat kell adni, s ilyenkor tényleg előfordulhat, hogy el se olvassák a papírokat, hanem látatlanban szignózzák mind az egytucatnyit. Ez éppen lehet rászedés, hiszen ilyen üzenteket simán át lehet tolni elnöki, illetve miniszteri titkárságokon, főleg ha szélsőjobbos affinitású tisztviselők hemzsegnek arrafelé, akik például csak a Budaházy-féle náci söpredékre koncentráltak, s tán még nekik se tűnt fel, hogy ennek farvizén egy “pedofil-fil” is átcsúszott a rostán.

Akárhogy is nézzük, ennek a sztorinak az első és az utolsó szava egyaránt az Orbán-kormányé volt, márpedig irtózatosan meg kell fizetni, vagy félemlíteni az államfőt, ha azt akarják, hogy magányos elkövetőként egyedül menjen a levesbe.

Úgy tudjuk, az államfő hamarosan szólni kíván a néphez.

bankski –

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak