Ha én egyszer kinyitom a számat… Ha én egyszer elkezdek beszélni…

bér

1966-ban hangzottak el ezek az azóta klasszikussá vált mondatok Salamon Béla előadásában, kvázi kabarétréfaként. Akkor épp 10 éve voltunk túl 1956 “eseményein”, s a konszolidáció addigra pont oda rendezte a magyar közéletet, ahová az eredendően tartozik. A közös, vagy inkább kölcsönös hazugságok, lopások világába.

Azóta sokféle rendszerkorrekció, mi több, rendszerváltoztatás is lezajlott, kivéve a motort, ami a korábbi évszázadok elnyomatásain mindig átsegítette a magyar népet: a hatalom átverése úgy, hogy közben egymást is sakkban tartjuk. Látszólag elhisszük egymás hazugságait, szemet húnyunk a lopások felett, hogy aztán a kellő pillanatban zsarolóként léphessünk fel! A nemzeti blöffölés vérünkké vált.

Az elmúlt fél évben Pesty László, az eredendően jobb sorsra érdemes filmes ugrott Salamon László szerepébe, s valamilyen oknál fogva anyaszentegyházát, a Fideszt érintő leleplezések sorát ígérte. Persze óvatosan. A pápát – nyilván – eleve felmentette minden vád alól, s csupán az egyházfiak egy jelentéktelen hányadának ment neki.

Neki mégis elhiszem, hogy kollégája, a tehetségtelen Rákay Philip 6 milliárdból forgatott filmjét ő akár másfél milliárdból is el tudná készíteni. Pesty abban viszont óriásit téved, hogy Rákay filmjét bárkinek bármennyiből is meg kellene csinálnia. Ezekre a kierőlködött filmekre ugyanis senkinek semmilyen szüksége nincs, s akár egyetlen forint közpénzt is felesleges beleölni. Ha már….

Pesty a minap “drágabolgárúr” vállán zokogta el magát, hogy sem mérnökök, sem közgazdászok, sem jogászok nem ugrottak rá az általa bedobott ügyekre. Azt persze nem tudhatjuk, hogy az említett szakmák képviselői mégis hogyan férhetnének hozzá a hét pecsét alatt őrzött iratokhoz? Jómagam például akárhogy dúltam fel a netet, egyetlen Pesty-film költségvetéséről sem találtam egy megveszekedett “fecnit” sem, pedig azok az elszámolások biztos iszonyatosan rendben vannak. Ha Pesty esetleg adna támpontokat, vajon merre keressük ezeket a papírokat, s a közismerten bennfentes kapcsolatrendszerén keresztül tán azt is el tudná intézni, hogy ezeket a dokumentumokat teljes egészében kiadják, akkor “drágabolgárúr” és hasonszőrű liberális kollégái minden bizonnyal nekiugranának feltárni az igazságot, éspedig hasonló igényességgel, mint ahogy azt tették a Gyurcsány-korszakban.

Attól tartok, immár törpe kisebbségben vannak azok a magyar választópolgárok, akik ne tudnák, hogy a NER szénné lopta az egész országot – az elmúlt negyedszázadban is. Ki-ki legfőképp a maga látoköréből eltünedező milliárdocskákat látja, de nyilván nincs sok kétség akörül sem, hogy sok-sok ezer milliárd forint veszítette el közpénz jellegét. Pesty értelmezésében eme tudatlan kisebbség egyik legismertebb alakja, maga a Fidesz-pápa mindebből nem lát semmit, csupán rossz személyzetis.

Nos, én azt várnám el Pesty Lászlótól, hogy odaálljon Orbán Viktor elé, s nyelvbotladozás nélkül vezesse elő, hogy nézd Főni, te egy korszakos zseni vagy, csak hát nem veszed észre, hogy hülyékkel vetted magadat körül, akik persze a szart is kilopták az alsógatyádból. Feltételezem, Orbán a fejéhez kapna, hogy Lacikám, milyen igazad van, már nekem is kezdett gyanússá válni, hogy a külföldön lévő bankszámláim alig pár száz milliárddal gyarapodtak az elmúlt évben, mert ezek a rohadék Lölő-félék mindenemből kiforgattak.

Ez lesz az a pillanat, amikor Orbán-lovag Bolgár-úr hadai élén kiveri az igazságot a mocskos mérnökökből, közgazdászokból és jogászokból. Mert ahogy Pesti mondja, gyáva népnek nincs hazája.

bankski

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak