Robot támadt emberre az elektromos autók gyárában


A Tesla texasi gyárában egy robot megtámadott egy mérnököt és nyílt sebet ejtett rajta – írja a DailyMail. A cikk szerint az eset aggodalomra ad okot az automatizált robotok munkahelyi kockázatai miatt.

Az incidens aggodalmat keltett az automatizált robotok munkahelyi biztonságával kapcsolatban. Egy mérnököt megtámadott egy gép, amelyet arra terveztek, hogy frissen öntött alumínium autóalkatrészeket kezeljen. A nyílt seb a dolgozó a bal kezén keletkezett. Az eset még 2021-ben történt, az esetre a Travis megyének és a szövetségi szabályozó hatóságoknak benyújtott 2021-es sérülésjelentésből derült ki.

A Tesla 2021-es éves megfelelőségi jelentése a Texas-i gigagyárról dokumentálja a szoftvermérnök robot általi támadását, bár korlátozott részletességgel. A jelentés leír egy „szakadást, vágást, nyílt sebet”, amelyet egy robot okozott a mérnöknek. A Tesla szerint a mérnök sérülései nem igényeltek napokat a gyógyuláshoz. Az esemény szemtanúi azonban ennél sokkal megrázóbb történetet meséltek.

“Miközben a sérült mérnök küzdött, hogy kiszabadítsa magát az összeszerelő robot szorításából, egy másik munkás megnyomta a vészleállító gombot, hogy véget vessen a támadásnak. Miután kiszabadult, a mérnök egy alumíniumhulladék összegyűjtésére szolgáló csúszdába zuhant, és vérnyomot hagyott maga után.”:

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak