Bevitték a székelyudvarhelyi felújítás felelős vezetőjét


Őrizetbe vették annak a cégnek az ügyvezetőjét, amely a csatornabekötési munkálatokat végezte a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásának közvetlen közelében. A cégvezetőt 24 órával a tragédia után vették őrizetbe, közölték a nyomozásban részt vevő források.

A munkálatokat végző Lareno – Fa KFT. adminisztrátorát és egyedüli részvényesét emberöléssel és gondatlanságból elkövetett testi sértéssel vádolják. Előzetes letartóztatásának indítványozásával állítják a bíróság elé.

A nyomozók szerint a cégvezető közvetlenül koordinálta a földmunkákat, és nem tartotta be a projektben meghatározott kvótákat. Arra kérte a munkásokat, hogy az alapozás aljáig több mint 2 méter mélységig ássanak, holott a tervekben meghatározott maximális mélység 1,10 méter volt, a munka megkezdése előtti tényleges talajszinttől számítva.

A cég tulajdonosa kedden elmondta, hogy hétfőn adott megbízást a földmunkák elvégzésére, egy kotrógéppel dolgoztak. A gödröt ásó munkás azt vallotta, látta, amint egy darab vakolat leesett felülről, majd néhány másodperc alatt az egész fal összeomlott. Azt is mondta, nem tudta, hogy diákok vannak az épületben. A csatornabekötési munkálatokat a székelyudvarhelyi városháza által októberben kiadott engedély alapján végezték

– a Maszol.ro portálról

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak