Elkészült a Reszkessetek betörők izlandi remake-je Kevin nélkül


Biztos mindenkinek megvan így, meg amúgy, is karácsony környékén az önző anya miatt elkeveredő Kevin a Reszkessetek betörőkből. A film az ostoba bűnözők mellett az anyáról szól, aki mindent elkövet, hogy a gyerekéhez visszajusson. Érzelem pipa. Karácsonykor kurva jó szeretni.

A repülés kezdőknek című izlandi film a családjához való visszajutásán melózó nőről szól, annyi a kavar, hogy nemcsak a fogadott gyerekét, hanem a pasiját is elkeveri. Apropó, vajon az amerikai Home Alone-ban az anya igazi gyereke Kevin?

A film vezérmotívuma az utazás, amitől egyesek félnek. Utazás, azaz élet, pontosabban halál. A félők járnak pszichológushoz és pszichiáterhez felváltva. Klassz kis üzletág alakult ki a félelmek kezelésére, filmünkben a repüléstől félőknek ad bátorítást egy önismereti csoport. Repülőmodellben edukálják a félőket, szimulálják az életet, ahogy a halált is. A kurzus vége egy igazi fel- és lerepülős retúr utazás. A csapat elrepül egy előre nem tudott helyszínre és vissza. Ez a vizsga.

A néger csopvezér, a zakkant öreg író, az üzletasszony nő, az influenszer jócsaj és a férfiakhoz is vonzódó kopasz start-upos a repüléstől rettegő utasok tanfolyamán ismerkednek meg. Céljuk, hogy a tanfolyam végére képesek legyenek repülőgépre ülni. Az izlandi Kevin anyjának azért is fontos a terápia, mert először mennének a mozaik családdal messzire nyaralni, és nem akar csalódást okozni a gyereknek. Hazudni akar.

Persze egyszerűbb lenne őszintén bevallani, hogy basszátok meg nem szeretnék repülni, mert csak. De hazudni mindig célravezetőbb.

Az út előtt lebukik család előtt a nő, innentől már az anya útjáról szól a film, az utazásról, ami egy légörvény miatt brutálisra sikerült. No és a néger terápiavezetőről is kiderül, hogy ő a legnagyobb lúzer.

A visszajutásért mindenre hajlandó a nő, még repülne is, haha. Melltartóban úszik a nulla fokos vízben, karambolba hajszol egy ittas taxist, hóviharban fut, ruhástól és ruha nélkül; és egy nagyfarkú pilótát is megzsarol, hogy végre ne kelljen hazudnia. Apropó fasz, Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, a film rendezője megmutatja a párkapcsolati elfogadás, szerelem, élet legőszintébb jelenetét is, amikor a start-upos csávó es a csaja egymás mellett ülnek boldogan, miközben egy harmadik férfi orálisan kielégíti. 

Garantált másfél órás jókedv és kacagás a mozi, mert azokon a legjobb röhögni, akik félnek bármitől, vagyis a haláltól.

Repülés kezdőknek, Northern Comfort, angol-izlandi-német vígjáték, 97 perc, 2023

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak