Puzsér új könyve nettó környezetszennyezés

Puzsér

Puzsér Róbert Metafizika című új könyvének tartalmával felesleges foglalkozni, egy kritikust sosem érdekli mi a tartalom, a kritika sziklaszilárdan arról szól, hogy elmondhassuk saját véleményünket gyerekkori traumáinkról, vagy a biciklisávokról, esetleg Tóth Gabi felfújt melleiről. Mindenkinek saját metafizikája van, na bumm, most Robinak is lett egy.

A tartalmat tehát hagyjuk, viszont a formátum! A külcsín! Extrahíres szerzőink és könyvkiadóink forognak a sírjukban. A mennyei könyves parcellában Cserépfalvi Imre Hess Andrással szénné kokainozva okádnak Ady Endre zakójára. József Attila bűnt emleget, Petőfi talpra próbál állni saturészegen. Hamvas Béla pakolja hátul a ládákat.

A könyv, dehogy könyv, ez a kapitalista profitorientált termék minden lapja fekete, minden oldala fehér betűkkel lett megnyomva. Olvashatatlan és ennek ellenére kurva drága. Előállítani és megvásárolni is drága. Persze van rajta haszon, csak az van. Kibaszott nyomasztó ez.

Puzsér fekete lelke lenne a kötet? Vagy a Pesti srácok kebelmelengetése, mert kibaszták a Facebookról a gyűlöletkeltő náci metafizikusokat? Vagy egy újabb Google felszopás, mert filléreket ad a tartalmakat gyártó Puzséroknak a megtekintések után? Mi ez a pusztító kapitalista középszer? Bassza meg, lehet, hogy újra el akar indulni a főpolgi címért, és ezzel a fossal érzékenyíti a fekete város című programját? Elnézést Mikszáth úr.

Kicsit lamentáljunk a könyvek múltján.

A kiadástörténet a kéziratok idejére nyúlik vissza. A szerzetesek a sötétben, gyertyák mellett másolták szorgosan a szöveget egyik könyvről a másik könyvbe. Akkoriban nem volt praktikus fehér tintát készíteni, és fekete pergamenre írni, mert csak.

Majd jött a mozgatható betűk korszaka, a könyvnyomtatás. A 15. században sem volt praktikus a fekete papír és a fehér tinta.

Ma viszont a digitális nyomdák korában azt csinálunk amit csak akarunk, úgy basszuk szét a bolygót, ahogy kell, lényeg, hogy legyen pénz. Ez a fordított nyomtatás kurva sok tintát igényel, ezért is adja a bolt olyan drágán a könyvet, mert Puzsér keresni akar jó sokat. Neki a könyv, ahogy a Youtube-csatornája is csak egy eszköz, amivel tudja a profitot hajtani. Vehet belőle sört és unikumot.

A fekete oldalas könyv megnehezíti a jegyzetelést is, a könnyű kiemelést, és ami a legdurvább, gyenge fényviszonyok mellett szinte egyáltalán nem olvasható. Nincs is rá szükség.

Minden megvásárolt könyvvel a környezetet szennyezik a vásárlók, ilyen könyvet olvasni olyan, mint Dubajban papolni a klímahelyzetről, vagy Wolf Gáborral pénzt számolni egy Lexusban.

A fekete lapokat az index.hu kiadója adja ki, vagyis a tudjukik.

Metafizika, Puzsér Róbert, 452 oldal, puhaborító, Index.hu, 2023

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Újabb családot gázoltak el zebrán

Brutális videót tett közzé a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség egy balmazújvárosi balesetről. Egy édesanya gyerekülésben vitte át a gyermekét biciklivel, amikor elütötte őket egy figyelmetlen autós