Kál Károly: Ringbe szálok Csepelért!


A 2024-es önkormányzati választások közeledtével, Budapesten egyre másra jelentik be kerületekben a független jelöltek, hogy elindulnak a választásokon. Most Kál Károly a kerület egyik régi motoros politikusa jelentette be, hogy indul a 21. kerület, leánykori nevén Csepel polgármesteri székéért. A jelöltet a helyben Pál Éva által vezetett Magyar Szolidaritás Mozgalom is támogatja, így egyre bővül azon kerületek száma, ahol helyi civilek és a Szolidaritás Mozgalom együttműködésében induló polgármesterek lesznek a szavazólapokon.

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a független jelölt bejelentését:

Ringbe szállok!

Tisztelt Csepeliek!

Tájékoztatom Önöket, hogy a 2024.-es Önkormányzati választáson, FÜGGETLEN JELÖLTKÉNT versenybe szállok a Csepel Polgármestere tisztségért, valamint a csepeli 11. számú egyéni választó körzetben ( Ady lakótelep, Ófalu) szintén FÜGGETLEN JELÖLTKÉNT az önkormányzati képviselőségért.

Az én felfogásom szerint egy település polgármestere, nem vallási vezető, nem is egy párt katonája.
A polgármester a település üzemeltetésének vezetője. A településen élő minden ember közös érdekének képviselője felekezeti, faji és pártidentitásra való tekintet nélkül.

A pocsolyának, a kátyúnak, a közlekedési dugónak, a szinte járhatatlan utaknak a település lakóit érintő szükséges szolgáltatásoknak, a közterületeket elborító szemétnek nincs se felekezete, sem pártidentitása. Egyformán fáj mindenkinek, egyformán bosszantja, bántja a településen élők lelkivilágát, függetlenül attól, hogy kinek milyen színű szív dobog a mellkasa alatt.

Mint ahogy, csak példaként, a Csepeli HÉV zöld színű és mégsem jobbikos. A busz kék színű, de furcsamód nem dékás. A troli piros, és egyáltalán nem emeszpés-. A villamos sárga, és csodák csodája, mégsem fideszes.

Egy települési polgármester feladata, hogy a felmerült problémákat minden rendelkezésére álló eszközzel, kezelje, megszüntesse, s a települést minden lehetséges eszközt igénybe véve fejlessze. A településen élők életminőségének folyamatos fejlődése érdekében. A polgármesternek alapvető feladata, hogy tevékenysége irányultságát a településen élők igényei határozzák meg. A bizalmuk által elnyert hatalom nem cél, hanem eszköz a kezében, s ezzel a településen élőket kell szolgálnia. Mindenkit! Függetlenül attól, hogy rászavaztak-e vagy se!

Amikor 1985-ben megválasztottak körzeti tanácstagnak, nem a Hazafias Népfront, hanem FÜGGETLEN jelöltként, akkor azt nyilatkoztam az akkori kerületi újságnak, hogy olyan önkormányzatot szeretnék – így szó szerint ÖNKORMÁNYZAT, nem Tanács – amely SZOLGÁLTAT! Úgy tevékenykedik, hogy a lakosság azt érzékelje, tapasztalja, hogy az önkormányzat van érte és nem fordítva.

Ez az én közéleti hitvallásom, meggyőződésem.

Ezért arra biztatom kedves polgártársaimat ( Önöket/Titeket), hogy olyan polgármestert és helyi képviselőket válasszanak a Képviselő Testületbe, akik elsősorban a lakosság, a választó kerületükben élők iránt elkötelezettek! A tőlük kapott bizalom eredményeként válhatnak tisztségviselővé és helyi képviselővé, s ezért elsősorban nekik tartoznak felelősséggel. Ez a tisztség nem jutalom, hanem vállalt kötelezettség, s egyben szolgálat! a KÖZ SZOLGÁLATA!

Itt születtem Csepelen. Azóta is itt élek. Dédszüleim, nagyszüleim és szüleim, az 1930-tól csepeliek voltak. Ma itt nyugszanak a csepeli temetőben. Gyermekeim öt és unokáim nyolc, szintén csepeli lakosok.1985 óta veszek részt a csepeli közéletben valamilyen formában. Voltak sikereim és kudarcaim. Mindegyikbők tanultam. Jelenleg a 11.számú egyéni választókerületben Ófaluban élek a családommal 23 éve.

Fiatal korom óta van egy álmom. Csepelen az önkormányzat működésében azt a célt elérni, hogy az itt élők azt érezzék a hivatalban az ügyintézésük során a lakókörnyezetükben, hogy megválasztott vezetőik velük együtt működve értük cselekszenek és nem szavazó bázisnak tekintik őket. Egy általános iskolai volt osztálytársam, ma is barátom, amikor az indulásomról beszélgettünk az elmúlt hetekben azt mondta: „Kari, te gyereknek is álmodozó voltál, mindig voltak céljaid, amit el akartál érni. Elérted. Felnőttként sem változtál meg. Lehet, hogy naiv vagy, de Csepelnek szüksége van ilyen emberekre. Ha elindulsz, biztos, hogy rád fogok szavazni!”

Ezt szeretném kérni minden Csepelért tenni akaró csepeli lakostól. Kész programmal rendelkezem, melynek ismertetésére is sort fogok keríteni.

Tisztelettel és Barátsággal:
Kál Károly
független polgármester jelölt

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak