Kétezer pedagógus mondott fel a kormány státusztörvénye miatt


A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) kikérte minden egyes tankerülettől az adatokat, hogy lássák, hol mennyi iskolai dolgozó hagyta ott a munkahelyét 2023 januárja óta. Egyedül a Külső-Pesti Tankerületi Központtól nem kaptak adatokat – derül ki az RTL Híradóból.

Rétvári Bence államtitkár korábban, október elején azt mondta, hogy 1205 pedagógus döntött úgy, hogy elhagyja a pályát az új jogállás, vagyis a státusztörvény miatt, ha azonban az összes felmondott iskolai dolgozót nézzük, akkor ez a szám még magasabb: idén eddig összesen 2150-en távoztak a rendszerből Nagy Erzsébet PDSZ-ügyvivő szerint.

A legtöbben a Közép-Pesti Tankerületet hagyták ott: szeptemberben, amikor arról nyilatkozhattak a tanárok, hogy folytatják-e a munkát a státusztörvény feltételei mellett, 103 pedagógus mondott fel, és január óta összesen 160-an álltak fel, de ebben a számban benne vannak a nem pedagógus munkakörben dolgozók is, vagyis például a pedagógiai vagy gyógypedagógiai asszisztensek.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak