Még félmillió vendégmunkás behozatalát tervezi Orbán


Pinczés Balázs, a HR-Network Egyesület vezetője teljesen valósnak nevezte azokat a politikusoktól származó kijelentéseket, hogy akár 500 ezer vendégmunkás is dolgozhat a a közeljövőben Magyarországon.

Amennyiben a munkaadó itthon nem talál, akkor külföldön kereshet munkavállalót, ez a lehetőség több éve adott, azonban korábban körülményes volt a vendégmunkások behozatala, és akár 3-5 hónapba is telhetett. Szükség volt a gyorsításra, ennek elősegítésére született meg az az egyszerűsített eljárás, amivel lényegesen lerövidítették a folyamatot, és a korábbi kör is bővült, már 15 nem EU-s országból is engedélyezett a munkaerőimport – mondta el Kovách Endre, a Prohumán 2004 Szolgáltató és Tanácsadó Kft. EU-n kívüli munkavállalókért felelős igazgatója.

A munkaerőre egyre nagyobb szükség is van, mert sorra jelentik be a több ezer foglalkoztatottra igényt tartó fejlesztéseket, miközben lassan elfogy a munkaerőtartalék is: a KSH szerint már csak 280 ezer körül van a potenciálisan munkába állíthatók száma, míg 2015-ben még félmillióan, 2010-ben több mint 700 ezren voltak.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak