Hogyan lehetne ez még ennél is jobb?

Acces

Szerkesztőségünk úgy döntött, hogy kitör az állandó negatív hírek közléséből, a politika sárdobálásból és a közelgő világvége minél erőteljesebb bemutatásából. Bemutatunk olyan, politikától teljesen független kezdeményezéseket, amelyek kimondottan, vagy kimondatlanul próbálnak reflektálni jelenlegi életünk nyomorúságára és valamilyen megoldást találni a saját közösségük és egyes emberek számára, akik ezt választják és így, talán a tágabb környezetünkre is.

Az első ilyen közösség, amelyet szemfüles újságírónk, Eszes Péter vett észre az egyik közösségi oldalon az energia központok stimulálásával és a lelki fejlődéssel foglalkozó Access Consciousness nevű modalitás köré csoportosuló emberek, valójában a szemünk előtt alakuló közössége.

Hát persze. Eszes Péter észrevette. Még véletlenül sem a drágalátos főszerkesztő úr találta ezt ki nekem péntek délután 17 órakor, hogy szombaton menjek ki a Hősök terére délután kettőkor – miért is ne tegyük tönkre a kollégáink hosszú hétvégéjét, ugye? – és számoljak be erről az energia átviteles őrületről.

De az újság mindenek előtt, és végül is én találtam ki, hogy esetleg mással is lehet foglalkozni mint azzal, hogy mind meg fogunk halni és ezért Orbán/Gyurcsány/Biden/Putyin/a Palesztinok/a Zsidók/ a Kinaiak/a Marslakók és/vagy ezek összessége a felelős. Szóval miért is ne?

Annyit tudok az egészről – egy kis netes utána olvasás után -, hogy van egy energetikai kezelés, amely nagyjából úgy, mint a Reiki, vagy a itthon kevésbé ismert Pránanadi energia átadással segíthet gyógyulni, relaxálni, változni beteg, fizikai, vagy lelki bántalmazottakon, olyanokon, akik egész egyszerűen nem találják a helyüket az életükben, vagy netán csak szeretnének egy picit ellazulni, magukkal foglalkozni. A csoport hosszú évek óta jelen van Magyarországon, ám most először, – a világon már sokadszorra megrendezett Globális Bars napon -, a budapesti Hősök terén egy flashmob keretén belül, a nyilvánosság elé lépve adnak egymásnak úgynevezett BARS kezelést. A Hősök terén. Polifomokon. Izgalmas…

(Access Bars kezelés: egy érintésterápia, amely során 32 pontot érintenek a fejen. Ez lecsendesíti az elmét, egyensúlyba hoz minket, és könnyedséget, békét és egyfajta jóllét érzést teremt, hasonlóan a masszázshoz vagy meditációhoz, csak még többet ad.- a szerk.)

De, mi bajom lehet? Irány a Hősök tere!

Mivel esik az eső viszek magammal egy seprűt, hogy ne a vizes földön kelljen feküdnöm, ha véletlenül behúznának a projektjükbe.

Rögtön meglátom a csapatot, ott állnak a tér egyik oldalán. Sok kedves hölgy, pár mosolygós férfi. Mindenki ismer mindenkit. Megkeresem a szervezőket. Bemutatkozom. Kérdezik miért van nálam seprű? Mondom, hogy nem akartam, hogy a vizes földön feküdjek, ha úgy hozza az helyzet. Ezen jót nevetnek, és elmondják, hogy egész héten azon dolgoztak, hogy az esemény napján ne essen az eső. Értem, szóval boszorkányok is. Csodás.

De tényszerűen megállapítottam, hogy a Hősök terén egyetlen csepp eső sem volt.

Mikor eljön az idő és mindenki megérkezik, elkezdődik a közös kezelés. Nagyjából 50-en kiterítik a polifoamokat és ráfekszenek. Másik ötven meg a fejük mögé ül és elkezdődik a móka.

Nincs szerencsém. Nekem is részt kell vennem, mert egy hölgynek nem jutott pár. Az újságíró ahol tud segít. Bevetem magam.

Illetve le.

A hölgy először energiahúzást végez a homlokomon, majd valahol a fülem mögé teszi a kezét és én ebben a pillanatban el is alszok békésen a tér kellős közepén.

Ez szokott történni sokszor – mondja Huszti Andrea a rendezvény egyik szervezője. Ő, ugyan még új ebben az egész Accesses világban, a de a flashmob az ő ötlete volt. Szóval sokan elalszanak a kezelés alatt. És mindenkire más hatással van. És persze nem is csak ez a fajta kezelés van, hanem nagyon sok másik is. Nehéz ezt egy mondatban összefoglalni, de leegyszerűsítve, van ami a pszichés dolgokra, van ami pedig a fizikai testnek lehet hasznos módszer, mondja a főmágus hölgy (mellesleg, láthatóan a közösség számára egy rocksztár), Kovács M Angéla. Ő, már régen a szakmában van, sok embert tanít, képez szerte az országban, online fórumokat tart, és külföldre is jár Accesses továbbképzésekre, rendezvényekre, merthogy olyanok is vannak szép számmal.

Az Access Consciousness mindennapi eszközeit és különböző energetikai testkezeléseit tanfolyamokon lehet elsajátítani. Az elmélet mellett pedig kötelező a sok gyakorlás. Akik aktívan üzik az Accesst, heti szinten találkoznak egymással. Alkalmazzák egymáson a testkezeléseket, beszélgetnek. Ezeket az alkalmakat cserének hívják, mert ilyenkor adnak is és kapnak is kezeléseket, de energetikailag sokat nyithatnak a beszélgetések is a modalitás adta eszközök használatával.

Szerintük sok múlik azon, hogy honnan nézzük a dolgokat. Lehet nézni úgyis mindenre, hogy semmi sem jó. Vagy úgy, hogy minden jó. De úgy is lehet nézni, hogy most éppen ez van. A következő pillanatban meg lehet, hogy pont fordítva lesz. A közösség azt gondolja, hogy a döntések helyett, ők inkább választanak. Merthogy a döntések akár életre is szólhatnak, cserébe választani akár minden 10 másodpercben lehet. És hát, valljuk be, hogy rohanó világunkban lehet, hogy ez tényleg jó stratégia.

A kezelések végén a csapat egy hatalmas kört alkot a Hősök terén és egy úgynevezett SOP (Lehetőségek Szimfóniája) kezelést adnak maguknak, egymásnak és a bolygónak. Mindenki nagyon boldog, úgy tűnik, hogy ez az első nyilvános megjelenésük nagyon jól sikerült.

Ezt később megerősíti nekem az összes szervező. Mosolyogva válunk el. Őszintén szólva tényleg jó, hogy végre nem egy olyan rendezvényen vettem részt, ahol azt akarták volna nekem megmagyarázni, hogy miért kell valakiket utálnom, hanem egy olyanon, ahol emberek azért jöttek össze, hogy vidámak, felszabadultak legyenek és közben még gyógyítsák is egymást.

És, hogy hatott e rám valamit a rövid kezelés? Azt nem tudom eldönteni egyelőre.

De a rendezvény után, elmentem anyámhoz, és miközben megettük a húslevest a rántott hússal, arra gondoltam, hogy hogyan lehetne ez még ennél is jobb?

EszesPéter

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak