Szanyi Tibor hasznos válasza a kiküldött Donáth Annának


Édes Anna!

Elhiszem, hogy nem te adtad a 444.hu híradásának címét, bár a gyanútlan olvasó, aki éppen nem kíván ezért a cikkért fizetni, könnyen értheti úgy, hogy nagyobb haszonra tettél szert az Európai Parlamentben, mint – ahogy mondod- én. Az ilyesminek nyilván nincs sok értelme, de hát látod, úgy reklámozod magad “Magyarország legnépszerűbb ellenzéki politikusának”, hogy segítségül kell hívjad az én ismertségemet, mint egy olyan politikusét, aki egy időben kormányon is volt.

Donáth Anna: Több hasznom volt az európai parlamentben, mintha Szanyi Tibort küldtük volna ki

Annak viszont örülök, hogy önbecsülésed szempontjából jómagam lehetek számodra az etalon, még akkor is, ha a szerény európai teljesítményedet többnek látod az enyémnél. Azért ilyen beszólások előtt mégis illene tájékozódnod, hiszen csak a felszólalásaink számát tekintve bő hússzoros előnyben vagyok veled szemben, illetve szintén durván hússzor annyit ügynek, illetve témának voltam az európai parlamenti felelőse, mint te. Kétségtelen, az 5 éves mandátumodból nagyjából még egy fél év, van hátra, úgyhogy hajrá, csak bele kell húzni!

A mennyiségi szempontokon túl persze fontosabb a tartalom. Én – egyebek mellett – annyit hagytam magam után az EP-ben, hogy alelnöki szinten egyik motorja lehettem Ukrajna európai kapcsolatai fejlesztésének, ami már az én időmben egy olyan társulási szerződésbe torkollott, s amit a mai napig a legátfogóbb és legkiérleltebb ilyennek mondanak. Várom, hogy valami hasonló eredményről adhass számot albán viszonylatban, hiszen téged arra a területre sodort a sors.

Ám létezik ennél dedikáltabb ügy is, konkrétan az európai okosfalvak (European Smart Villages) koncepciójának nem csak kialakítása, de az európai költségvetésbe valló intézményes beemelése, aminek egyértelműen engem emlegetnek szülőatyjaként. Ez egy elég nagy sikertörténet az EU-ban, kivéve például Magyarországon, egyebek közt azért, mert te és a pártod a kormánnyal összhangban ugyanúgy fütyültök a magyar vidék modernizációra, hogy fel sem ér a tudatotokig az, ami Németországban, Ausztriában, Szlovéniába és még sok már országban a kistelepülések fejlődésének egyik legfontosabb eszköze lett. Te inkább megelégszel azzal, hogy Brüsszelben és Baján nyavalyogsz az országunk siralmas állapotán. Ennél több sajnos nem derül ki rólad, még az internet alapos igénybevételével sem. ‘Nota bene’, én inkább cselekedtem és cselekszem.

Viszont ha már annyira fontos neked Baja és környéke, akkor kérlek csatlakozz hozzám abban a konkrét kezdeményezésben, amelynek egyik fontos állomása lesz jövő március 22-én a közeli Kalocsa, ahol is elég jó szellemi merítéssel át fogjuk tekinteni a Duna-Tisza Csatornarendszer ügyét, amely egyébként évszázadok óta a magyar fejlődés egyik legnagyobb hiányossága. Ezt azért említem, hogy még a mandátumod lejárta előtt valami hasznos ügyben is részt tudjál venni. Sőt, ebbe szervesen be tudna csatlakozni az Európai Unió, hiszen az ilyen jellegű nagyprojektek még a brüsszeli bürokráciának is kifejezetten finom falatok.

Persze ennek értelmezéséhez szakítanod kell az eddigi legostobább ötleteddel, hogy t.i. az EU a tagországi kormányok kikerülésével is osztogathasson pénzt.

Biztos nagyon hasznos vagy az Európai Parlamentben, de azért azt még gyorsan megtanulhatnád, hogy az EU egy ízig-vérig kormányközi szervezet, amiben csak az működhet, amire a kormányok áldásukat adják. Márpedig a kormányok részéről nem látszik átütő vágy, hogy a befizetéseiket az EU-adminisztráció az ő kikerülésükkel szórhassa, szóval az ilyen ötleteid legfeljebb a parasztvakításhoz elégségesek.

Kérlek, okosodj egy kicsit, azzal talán tényleg hasznodat lehet majd venni!

Szeretettel:
Tibor

Bővebben: Szanyi Tibor hasznos válasza a kiküldött Donáth Annának

https://444.hu/2023/09/23/donath-anna-tobb-hasznom-volt-az-europai-parlamentben-mintha-szanyi-tibort-kuldtuk-volna-ki

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak