Karácsony és Kubatov fej fej mellett, de ki a nevető harmadik?


A Magyar Szolidaritás Mozgalom és a szocikk.hu felkérte a Delphoi Vote Reserach közvéleménykutató céget, hogy alaposan mérje fel a budapesti önkormányzati választások esélyeit. A szerződésben azt is kikötötték, hogy a cég nem csak a számokat közli a megrendelővel, hanem alapos kiértékelést is végez. A kutatás adatait és megállapításait az alábbiakban hiánytalanul közöljük. A kutatás 2023. szeptember 9 -én 11:49-12:20 között készült, Csepelen a Kossuth Lajos utca 120-as számú ház előtti padon, bámészkodás, hasraütés és tenyérjóslás igénybevételével.

A Delphoi Vote Reserach, mint a legrégebben működő társadalomkutató “think-tank” mindig nagy figyelmet fordított arra, hogy kutatásai pontosak és pártatlanok legyenek. Természetesen most is odafigyelt arra, hogy a mai nehéz és bonyolult politikai helyzetben, ami Budapesten van, nehogy az a vád érje a céget, hogy bármelyik fél felé túl közel kerül. Ezért úgy döntött, hogy kutatásával nem zavarja meg a választókat, cserébe felhívta a budapesti kampányban érdekelt pártok vezetőit, és őket faggatta ki az elmúlt pár ezer évben tökélyre vitt algoritmusával(t.i. ki fizet többet?), kiegyensúlyozta az esetleges túlzásokat, nagyotmondásokat és vágyálmokat. Ezen kutatás oly jól sikerült (mindenki ugyanannyit fizetett, kivéve egy szereplőt, szóval ő lett az utolsó), hogy leírhatjuk a teljes igazságot, ami bizony tele van érdekességekkel, meglepetésekkel.

Először is hallgassuk meg mit mondott Karácsony Gergely:

A jelenlegi főpolgármester igen pozitívan értékelte a helyzetet, főleg a sajátját. Bár pontosan tudja, hogy őszintén egyik párt sem támogatja őt, sőt, az elmúlt négy év tevékenységéért másokat már rég elkergetett volna a népharag, ő mégis azt gondolja, nagy esélye van rá, hogy behúzzon újabb 5 évet a főváros élén. Érvei tagadhatatlanul elfogadhatóak, hiszen Orbán Viktornak nagyobb ütő kártya nem kell annál, minthogy rá tudjon mutatni, ha nem ő (a Fidesz) lenne hatalmon, akkor jönne a főpolgármester által fémjelzett ellenzék, és így még nagyobb bajban lennénk. Gergő ezért azt tervezi, hogy a következő hónapokban minden utat biciklisávvá változtat, megszüntet még 200.000 parkolóhelyet, és szünetelteti a BKK működését, valamint lezárja az összes hidat és a rakpartot is a forgalom elől. Ezen felül nem tervezi kifizetni a kukásokat és a közterület-fenntartókat sem, majd miután ezeket az intézkedéseket meghozta, elmegy nyaralni valami kis vidéki faluba, hiszen valójában ott érzi jól magát. Kérdésünkre, hogy ezek után mekkora támogatottságra gondol, azt felelte, hogy 60 pluszban állapodott meg a miniszterelnökkel, de ez a szám még nőhet egy picit. Majd meglátjuk – mondta – s beszállt a nagy zöld dízel terepjárójába, és elhajtott a buszsávban.

Kubatov Gábor – ellentétben a regnáló főpolgármesterrel – a munkában hisz, főleg másokéban. Már évek óta trenírozza a Fradi és az Újpest kemény magját, hogy át tudja venni a hatalmat a fővárosban. Az ultrák már évek óta járnak önkormányzati ülésekre, tanfolyamokra. Néhol egy álkapocs törik el, néha egy fej be. De lassan belejönnek a fiúk, mire itt lesz az idő, a Fidesz mindenütt fog tudni állítani ütőképes alternatívát. Természetesen maga Kubatov is készül a megmérettetésre, s győzelme esetére azt ígérte a miniszterelnöknek, hogy Sopron helyett Budapest lesz a hűség városa a következő évtizedekben. Tervei között szerepel a fővárosi kerületek teljes megszüntetése, továbbá a katonaság behívása a városba. Népszerűségét az állandó utcai jelenléttel szeretné elérni, ami arra is jó, hogy az ultrák gyakorolják a békésen sétálgató állampolgárok agyonverését, hiszen a Fradi nemsokára jövőre már a BL-re készül, és nem lehet csak úgy odamenni felkészületlenül. Kubatov szintén nyugodt a választásokkal kapcsolatban, hiszen a miniszterelnökkel egy 70 százalékos támogatottságot beszélt meg, ami még nőhet mondta, majd beleült a Dunán ringatózó, futballpálya nagyságú yachtjába, és kedves mosollyal az arcán integetett felénk.

Megkérdeztük még a további pártok prominenseit is, de ők nem tudták megmondani, hogy Budapest merre található. A jobboldali pártok Moszkvában, a Liberálisok meg Brüsszelben gondolkodnak, ezért nincsenek terveik Budapesttel kapcsolatban.

Mikor éppen lezártuk volna a kutatást, eszünkbe jutott, hogy megkérdezzük Székely Sándort a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnökét, aki a megbízást adta a kutatásra, hogy ő mit gondol Budapestről.:

Székely elmondta, hogy szoros meccsre számít, hiszen a Fidesz és a Karácsony Gergely mögött álló pártok az életükért és a budapestiek pénzéért küzdenek, ami nem tréfa dolog. Budapestnek egy független civil jelöltre lenne szüksége, aki racionalizálja a kerületek működését, megszünteti a parkolási maffiát, felszámolja a politikai kifizető helyek hálózatát, egyensúlyba hozza a autós-bringás-gyalogos-tömeg közlekedés egyensúlyát, bérlakás programot indítana, szabályozná az rbnb és lakás bérlési piacot, valamint vigyázna a rendre és a tisztaságra. Székely – kérdése – elmondta, hogy beszélt ő is a miniszterelnökkel, de az amikor elmondta, hogy a Szolidaritás Mozgalom milyen programot látna jónak, majdnem szívinfarktust kapott. Székely és a Szolidaritás mozgalom elnöksége azóta illegalitásba húzódtak, és onnan végzik tovább tevékenységüket. Székely elárulta, hogy ha elindulnának a választáson egy főpolgármester-jelölttel, valószínűleg 200 százalékot kapnak.

Ennek ellenére a fenti adatok súlyozásából arra jutottunk, hogy a budapesti önkormányzati választásnak két győztese lesz. Az egyik Karácsony Gergely, a másik Kubatov Gábor. Ők ketten fogják vinni társelnöki rendszerben a fővárost hétfő reggeltől szombat éjfélig. A vasárnapokat át fogják engedni a Szolidaritás és más civil szervezetek embereinek, hogy valaki dolgozzon is a városért.

Mert a haza mindenek előtt!

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak