3 újabb gigatornyot épít Mészáros Lőrinc az Árpád hídhoz


Új projekt került be a nemzetgazdaságilag kiemelt ügyeket felsoroló rendeletbe, és bár a jogszabály nem nevezi meg, minden jel szerint a Mészáros-féle gigabank új székházáról tudhatunk meg újdonságokat az új Közlönyből.

A jogszabályváltozás csak annyit említ, hogy a XIII. kerület 25801/6-os helyrajzi szám alatti „Bankszékház építésére irányuló beruházás” nevű projektről van szó. A Mészáros-féle bankholding, az MBH júniusban jelentette be, hogy épp ezen a területen, a Róbert Károly körút 23-ban építi az új székházát, amely több toronyházból áll majd: a keleti torony 90 méteres, a középső torony 78 méter, a nyugati torony pedig 65 méteres lehet.

Azt írja az új szabályozás, hogy az építmények között nem kell távolságot tartani, a beruházásnak nem feltétele új közlekedési csomópont létesítése, infrastrukturális fejlesztések megvalósítása, „út kialakítására vonatkozó egyéb előírás megvalósítása”, illetve közútkezelői hozzájárulás megszerzése sem.

Az építkezésnél a településrendezési tervben meghatározott bruttó alapterületi átlagérték és szintenkénti bruttó alapterületi átlagérték sem korlátozott.

Hogy mennyi parkolóhely kell egy építkezéshez, arról az úgynevezett OTÉK rendelkezik. Mészárosék dolgát kicsit megkönnyítik ebben, az OTÉK szerinti parkolóhely-szám minimum 70 százalékát kell kialakítani, és autóbuszállomást nem kell létesíteni.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak