Újabb halálos gázolás zebrán Kecskeméten

zebra

A vádirat szerint a férfi 2022. december 18. napján az éjjeli órákban egy olyan kecskeméti utcában vezette gépjárművét, ahol üzemzavar miatt a közvilágítás nem működött, a látási viszonyok így korlátozottak voltak. Ennek ellenére a vádlott a megengedett 50 km/óra helyett mintegy 66-70 kilométer/óra sebességgel vezette az autóját.

Az utcában lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez érve a férfi észrevette, hogy a zebrán egy nő – az ügy sértettje – gyalogol át, azonban sebességtúllépése miatt az elsőbbségadási kötelezettségének nem tudott eleget tenni. A férfi vészfékezett és autóját balra kormányozta, ennek ellenére az ütközést elkerülni nem tudta és mintegy 50-55 kilométer/óra sebességgel elütötte az előtte áthaladó gyalogost.

A nő a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza.

Székely Sándor, a Szolidaritás Mozgalom elnöke öt éve foglalkozik a gyalogátkelőhelyek biztonságának növelésével. A képviselő lakossági észrevételek alapján indított Mozgalmat a közösségi médiában, hogy egy országos adatbázisban térképezze fel a rossz állapotú, nehezen látható és életveszélyes gyalogátkelőhelyeket. A ZEBRAMINIMUM a rendőrség, az önkormányzatok közlekedés biztonsági szakértők autósok és a gyalogosok észrevételei alapján készült.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak