Államosítaná a lakossági napelemeket az ISZOMM


A napelemek esetében az lenne a korrekt, ha a kormány felajánlaná az eddigi lakossági befektetések átvételét (önkéntes államosítás), és a továbbiakban tartózkodna attól, hogy az EU-tól várt pénzügyi segítséget lutri jelleggel használja, osztogassa írja közleményében az ISZOMM.

“A helyzet az, hogy a kormány, a bankok és bizonyos bennfentes kivitelezők 20-30 éves távlatokra hazudtak, miközben a feltételek kulcselemeit a piaci zsibvásár forgatagára emlékeztetően alakítgatták, ezenközben pedig a technikai fejlődés is elképesztő ütemű.”

Az ISZOMM álláspontja szerint az ilyen forradalmi erejű átalakulások kockázatait semmiképp sem szabad a jól-rosszul döntő egyénekre, családokra bízni, hanem az előbb-utóbb talán érkező EU-s segélyforrásokat közösségi szinten kell felhasználni.

Tipikusan beteg terület a lakossági napelemek világa, amely részint 100 százalékos, részint pedig kamatmentes támogatást élvezett az EU-s pénzeknek köszönhetően. Jellemző, hogy a kormány a mai napig sem volt képes hosszabb távon is értelmezhető formulákat kialakítani, hiszen a tarifákat és az energiagazdálkodás sarokpontjait úgy változtatgatja, hogy a fal adja a másikat. Ilyen körülmények között a lakosság bevonása, pontosabban bepalizása teljes mértékben aláássa a kívánatos energetikai haladást folytatta az ISZOMM.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak