Harry herceg szarkavaró receptjét alkalmazza Orbán

Harry herceg Orbán Viktor

Alighanem sokan vagyunk azzal, hogy valójában nem izgat minket túlzottan a brit uralkodóház élete. Tudomásul vesszük a tényeket, és kész, bár II. Erzsébet halála, illetve a trónöröklés nyilván a hírek elejére kéredzkedett. Ennek árnyékában azonban ott van bizonyos Henry Charles Albert Davide Duke of Sussex, alias Harry herceg, akitől viszont éjjel-nappal cseng-bong a világsajtó.

Baloldali értékrenddel nézve az arisztokrácia, mint olyan, a világ egyik legfeleslegesebb találmánya, annak történelmi szerepétől függetlenül. Igazi parazitákról beszélhetünk. A probléma a suméroknál indult, minthogy földi képviselőket kerestek az isteneikkel (Annunaki) való kapcsolattartáshoz, s később ezt módszert a legtöbb helyen átvették, aminek a lényege, hogy valami felső akaratra hivatkozva kell elfogadnunk bárki másnak a felettünk való uralmát.

Illetve hát nem kell, de ezt most nem ragoznám tovább, mert Harry herceg és Orbán Viktor közös vonásairól szándékozom értekezni.

Legfőképpen arról, hogy mindketten borzasztó sokba kerülnek, amit legfőképp a képtelenségeikkel tudnak fokozni. Harry herceg javára írom, hogy legalább vette a fáradságot, és vallomásokat tett a világ egyik jelenleg legfelkapottabb pszichológusának, Máté Gábornak, s ha kis szerencsénk van, akkor a másik ilyen sztárnak, Jordan Petersennek is kitárulkozik. Ez utóbbi azonban kicsit körülményesnek tűnik, ugyanis az említett szakember elég rondán és nyilvánosan összeszólalkozott a hercegnével, aki egy többé-kevésbé elismert színészből a világ egyik legjobban gyűlölt asszonyává katapultált.

Harry herceg karrierjének csúcsa valószínűleg a brit korona megszerzése lehetne, de annyira hátul van az öröklési sorban, hogy erre gyakorlatilag nulla esélye mutatkozik. Így volt ez II. Erzsébet esetében is, csak a véletlenek összjátéka mégis trónra juttatta. Hasonlóról persze értelmetlen lenne álmodozni, tehát marad a látványos hisztizés, ami azért még adhat kiemelt figyelmet. A módszer roppant primitív, azaz csak zúzni kell az elvárt képet (ld. még un-ortodoxia!), és máris a világsajtó magasságaiba lehet kerülni. Megjegyzem, ha a királyság intézménye összeomlana, akkor Harry herceg is eljelentéktelenedne, ám ő joggal bízhat abban, hogy ehhez ő azért elég kevés.

A brit királyi családtól függetlenül azonban létezik egy másmilyen család, amit Európai Uniónak nevezünk. Orbán ugyan nem ebbe született bele, de tőle függetlenül valamennyien családtagok lettünk. Nyilván eltérő a család ügyeire való ráhatásunk, viszont miniszterelnökként és hivatalból egyértelműen messze neki van a legnagyobb befolyása a magyar érdekek képviseletére. Sőt, elvileg ő kifejezetten esélyes is lehet a legmagasabb európai méltóságok valamelyikének betöltésére, ehhez viszont valamiféle pozitív elismertségre is szüksége lenne.

A matematikának sok ága-boga van, ám Orbán Viktor legfeljebb a számtannal ismerkedhetett meg. Így hibátlanul ki tudja számolni, hogy egy milliárd forint, meg tíz milliárd forint, meg száz millárd forint az pont 111 milliárd forint a zsebben. Simán elvérzik viszont a valószínűség számítás terepén, ugyanis láthatóan kizárta, hogy valaha is európai csúcsokra jusson, de azt is, hogy valóban szét tudná verni ezt az integrációt. Ezért inkább a Harry-módszerhez fordult, azaz a szarkeverésből igyekszik meggazdagodni. E téren sajnos nem rosszak az eddigi eredményei, ám ezek igen nagy valószínűséggel csak addig tartanak, amíg tartani képes a kormányrudat.

bankski –

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak