Jöhet a sztrájk – Brutális nyeresége ellenére nem emel fizetést a székesfehérvári multi


Eredménytelennek bizonyultak a sztrájktárgyalások Székesfehérvárott az ARCONIC-KÖFÉM és a VDSZ szakszervezet között. Annak ellenére, hogy a múlt héten a két órás figyelmeztető sztrájk eredményes volt, és a szakszervezet kész volt a megállapodásra, a munkáltató megmakacsolta magát, és nem volt hajlandó a dolgozók által követelt további 5,5%-os bérkiegészítésre.

Hidegen hagyta őket, hogy a magas infláció, és a megnövekedett megélhetési költségek veszélyeztetik a nehéz fizikai munkát végző dolgozók megélhetését. Annak ellenére sem mozdult el rugalmatlan álláspontjától a munkáltató, hogy kiderült: épp a figyelmezető sztrájk ideje alatt döntött úgy az ARCONIC-Köfém Kft tulajdonosa, hogy a cég 12 milliárd forintos, azaz kb. 35 millió dolláros adózott nyereségét kiviszi az országból!

A bemerevedett munkáltatói álláspont miatt a szakszervezetnek nem volt más választási lehetősége, mint hogy határozatlan idejű sztrájkba kezdjenek a munkavállalók. A munkabeszüntetés június 4-én vasárnap hajnalban megkezdődik, így a gyárban várhatóan a teljes termelés leáll..

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak