7 milliót kereshet Matolcsy jövőre

Matolcsy MNB

Több ponton is átírná a kormány a jegybanktörvényt, hogy a jegybankelnök fizetése elmozdulhasson a mostani fix 5 millió forintról, és azt az Állami Számvevőszék elnökének béréhez kötik. Az új fizetés mindig az előző évi havi bruttó átlagbér tizenkétszerese lesz.

Az idei átlagbérrel számolva jövő évtől már 6 millió forint fölött lehet, jövőre akár elérheti a 7 millió forintot.

Az a lényeg, hogy a felpörgő infláció idején az MNB tisztségviselőinek fizetése ne veszíthessen reálértékéből az átlagfizetésekhez képest. A jegybank vezetőinek fizetése ugyanis az elnökéhez van kötve: az alelnökök Matolcsy fizetésének 90 százalékát, a monetáris tanács tagjai és a felügyelőbizottság tagjai annak 60 százalékát kapják

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Magyarország kisebbsége választ

A Delphoi Vote Research (DVR) választások előtti közhangulat mérése
A Delphoi Vote Research, Magyarország legpontosabb és leghatékonyabb közvéleménykutató intézete az ISZOMM térítésmentes megbízása alapján a normandiai