Keleten akár jégbe fagyhat az élet


Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom az orosz-ukrán háború tartós leállítását az önálló európai haderő mielőbbi létrehozása révén látja lehetségesnek – írják friss közleményükben.

Az immár 8 éve tartó, és fél éve intenzív szakaszába jutott pusztítás egyik oka az USA túlzott európai jelenléte, amit az oroszok katonai és gazdasági zsarolása szegélyez. A következmények szinte kizárólag Ukrajnán, valamint az EU vállán csattannak.

Az EU által életbe léptetett embargók hatékonyságának nagyban ellen hatnak az oroszok válaszlépései, amelyek súlyos energia- és megélhetési válságot provokálnak kontinensünkön.

Az oroszoktól való végzetes függőségekbe való visszavonulás azonban nem lehet kiút.

Az EU ugyanakkor kevésbé az ún. brüsszeli bürokraták ténykedésén, sokkal inkább a tagországok fővárosaiban meghozott kormányzati döntéseken alapszik. A magyar kormány akkor tenné helyesen, ha nem az oroszok markába igyekezne rohanni, hanem építené az európai pénzügyi, energetikai és szociális szolidaritás alakulatát.

Egyes tagországi, és különösen a magyar kormány önzése folytán az EU, mint együttműködési platform igen sok rossz kompromisszumra kényszerül, amelyek nyomán az “idióta behemót” képét sugározza a nagyvilágba. Ennek ellensúlyozására komoly erőfeszítésekre van szükség, tehát az európai szuverenitás minden elemének megerősítésére, így a katonai dimenzión túl különösen az élelmezésbiztonság, valamint az energetikai önállóság terén.

Hasonlóképpen, a Szociális Európa projektje elodázhatatlan, különben a gazdag Nyugat legfeljebb kicsit dideregni fog, de a szegényebb Keleten akár jégbe fagyhat az élet – zárja az ISZOMM a közleményt.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak