ISZOMM: Borsót hányt a miniszterelnök Tusványoson

Orbán Viktor

Fontos, hogy egy magyar miniszterelnöknek akár a mai Románia kellős közepén is legyen jövőképe az odasereglett magyar hallgatósága számára, azonban iszonyatos hiba, ha leginkább a másokra vonatkozó látomásairól beszél, közben hazafelé azt szajkózza, hogy mit ne csináljunk – írja az ISZOMM friss közleményében.

Az ISZOMM álláspontja szerint az egymást követő válságok mind a kapitalizmus szövődményeiből fakadnak. Az élelmiszerek és más erőforrások árának drámai robbanása a legkevésbé sem a világ természetes jelensége, hanem mind a tőkés profitéhség mohóságából fakad. A csapások enyhítése, vagy kivédése csak egy okos és igazságos szociálpolitikával érhető el, amelynek nem lehet része sem a multinacionális vállalatok, sem a magyarországi haveri nagytőke érdekeinek dédelgetése.

A magas árakat csak magas jövedelmekkel lehet ellensúlyozni, ahogy a maguk szintjén a gazdagok teszik. A gazdagok vagyona különösen a válságok alatt szokott az egekbe indulni, a kevésbé tehetőseket mind lejjebb taposva.p – írja Huszti Andrea.

A megtermelt nemzeti jövedelem igazságos elosztása az maga a kormányzás művészete, ami távol áll a Fidesztől. Orbánék egy bő évtizeden át milliókat ringattak abban az álomban, amelyről most lehullott a lepel: nagy bajok idején csődöt mondtak a hamis varázsigéik.

Az ISZOMM meggyőződéssel hirdeti, hogy a jövő útja az erőforrásokkal való ésszerűen takarékos bánásmód, ugyanakkor a javakhoz való hozzáférés kiszélesítése. A társadalmi jóllét ismérvei az egészséges táplálkozás, a betegségek megelőzése, a magas minőségű közoktatás és a kényelmes otthon.

Az Orbán-rezsim ezekről csak ködöl, amit jól mutat az élelmiszerüzletek gyakran sivár választéka, a túlterhelt kórházak, a rossz napköziként működő iskolák és az életfogytig húzódó lakáshitelek.

Mindezekre az ISZOMM programjában rögzített magas minimáljövedelmek, a mindenkire és minden egészségügyi szolgáltatásra kiterjesztett társadalombiztosítás, a képességekre összpontosító ingyenes oktatás, valamint az állami bérlakásépítés ad megfelelő válaszokat.

A fajtákról szóló kirekesztő elmélkedés, az emberek sokaságának lealázása maradjon meg a tusványosi szellemi falakra hányt borsóként! Zárta a közleményt Huszti Andrea.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak