Magyarországon csak akkor kell fizetni az ingyenes egészségügyért, ha beteg vagy

egészségügy

Az úgy kezdődött, hogy 1989-ben azt mondták nekünk, hogy minden ami eddig volt, az szar.

Semmit sem ért, hogy két világháború után újjáépült az ország, az embereknek volt megélhetésük, nyugdíjuk, szórakozási lehetőségük.

Hamis és szar, hogy mindenkinek normális és ingyenes oktatás jár, akár budai úrifiú, akár dél baranyai cigány gyerek. Természetesen az is undorító, mocskos kommunista dolog, hogy ingyenes az egészségügy. Persze. Legyen ingyenes egészségügy, de hát aki akar, az ugye fizethessen csak meg érte.

Jó. Fizessenek a gazdagok. Jöttek mentek a válságok, nyomorba dőlt pár millió ember, de azért mindenknitől csak vonták és vonják ma is a társadalombiztosítást és az egyéb díjakat a fizetésből. Mert ez megmaradt. Az ingyenes egészségügy.

Csak akkor kell fizetni, amikor beteg vagy. Máskor nem. Ja de. Minden hónapban, amikor nem vagy beteg. Akkor is. Mert ingyenes az egészségügy.

Ha meg akarsz gyógyulni, fizetni kell a gyógyszerekért. Ha gyorsan ki akarod vizsgáltatni magad,  fizetned kell. Ha nem öt év múlva akarod megcsinálni az életmentő műtétedet, fizetned kell. Ha meg akarod vizsgáltatni az apád prosztatáját, fizetned kell.

Ha ellátást akarsz azonnal, akkor fizetned kell.

Persze megcsinálják ingyen is. Hetek, hónapok, vagy évek alatt. Ha esetleg addig meghalsz, nos hát ilyen van.

De ingyenes az egészégügy.

Nem igaz. Hazugság. A jobboldali és a liberális kormányok az elmúlt 32 évben szisztematikusan és egymással egyetértve szépen leépítették a kádári Magyarország legnagyobb szociális érdemeit.

A legundorítóbb, hogy politikusaink szavakban küzdenek a Kádár-korszak vívmányaiért és úgy tesznek, mintha vérremenően harcolnának egymásssal, közben egyre másra szavazzák meg azokat a törvényeket, amivel a magyarokat arra kényszerítik, hogy a társadalombiztosításba is fizessenek még akkor is, ha éppen akut problémájuk van az egészségükkel.

Mert ugye a verseny. És a parlamentben milliárdosok, ügyvédek és orovosok ülnek. Nekik csenget a kassza. A mi nyomorunkon híznak.

Közösen szavazzák, meg az orvosok milliós fizetését és azzal nem foglalkoznak, hogy az egészségügyi dolgozók továbbra is éhbérérét dolgoznak. Közösen hazudnak a szemünkbe.

Vajon mikor nézünk szembe azzal a ténnyel, hogy kisemmiztek minket?

eszes

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak