Háromszorosára emeli saját fizetését Orbán

Orbán Viktor

Pénteken a kormány benyújtott egy salátatörvényt, aminek részeként mostantól

  • a miniszter,
  • a miniszterelnök politikai igazgatója,
  • az államtitkár,
  • a kormánybiztos,
  • a miniszterelnöki biztos és a miniszterelnöki megbízott díjazásának mértékét a miniszterelnök állapítja meg.

A javaslat változtat Orbán Viktor fizetésén is. Eddig a miniszterelnök bére megegyezett a köztisztviselői illetményalap harminckilencszeresével.

Mostantól pedig az országgyűlés elnökének fizetésével lenne egyenlő. A törvény alapján Kövér László eddig a képviselői díjak 2,7-szeresét kereste meg, a parlamenti képviselők alapfizetése a havi átlagos bruttó kereset háromszorosa volt.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai Vélemény

A Kossuth tér magánya

Lássuk be, egyes ún. ellenzéki pártok teljesen beleszoktak, hogy érdemben már senki nem kíváncsi rájuk. Azt régebb óta megszokhatták, hogy a Kossuth téri bazi nagy