Németországot elérte a háború miatti áremelkedés

áremelkedés boltok háború Németország

 

Áremelésre van, sok termékcsoportban a legtöbb német élelmiszerbolt-hálózat az Ukrajna elleni orosz háború miatt – írja az mfor.hu.

Az egyik legnagyobb diszkontláncnál, az Aldinál az utóbbi 2 héten száznál is több termék drágult, és tegnap újabb áremelés kezdődött. Az Aldinál eddig nagyjából 120 termék árát emelték. Az Aldi után egy sor hálózat, például a diszkontokat üzemeltető Penny, és a szupermarketeket működtető Edeka és a Rewe is bejelentette, hogy emelik egy sor termék árát.

A vásárlók az árak nagy emelkedésére számíthatnak a többi között a húsok, kolbászféleségek és a vaj esetében. A vaj konkrétan már több mint 20%-kal drágább, mint az orosz agresszió előtt, és olyan termékek ára is emelkedik, mint a tusfürdő, mert előállításuk igen energiaigényes. Drágul a többi között a sajt is. Az Aldi azt mondta, hogy a felvásárlási ár olyannyira magas, hogy a legolcsóbb csomag sajt ára a jelenlegi 1.99 euróról hamarosan 2.39 euróra emelkedhet.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak