Székely Sándor: ”saját erőnkből, állami támogatás nélkül a Munkáspárttal együtt 49 jelöltünk van az országban”

ISZOMM Székely Sándor
Székely Sándor

Az Igen Szolidaritás a Munkáspárttal a szavazókörök felében állított egyéni jelöltet, sok helyen az úgynevezett csatatár körzetekben, ahol nem lehet biztosra venni az összeállt hatosfogat, vagy a Fidesz győzelmét.

Eszes Péter kollégánk, a párt országgyűlési képviselőjét Székely Sándort kérdezte, hogyan állnak a kampányban.
Eszes Péter: Hogy állnak a kampányban?
Székely Sándor: Jól.

E.P.: Egy kicsit bővebben esetleg?
Sz.S.: Nagyon jól! A viccet félre téve, nagyon büszkék vagyunk arra, hogy saját erőnkből, állami támogatás nélkül a Munkáspárttal együtt 49 jelöltünk van az országban. Erre a teljesítményre a a hatosfogat pártjainak nagy része, valamint a KDNP sem lettek volna képesek, sőt csalás nélkül a Kétfarkúak, Gödényék és a pornópárt sem lett volna képes.

Az említett pártok és meghekkelt civil szervezet, üzleti vállalkozások százmilliókból, sőt költségvetési millárdokból gazdálkodnak évek óta.

E.P: Oké, ezt értjük, de mi a helyzet a kampánnyal? 

Sz. S.: Csináljuk, amit tudunk. Plakátolunk, szórólapozunk, aktívak vagyunk a közösségi oldalakon, most is egy kitelepülésre igyekszek. Az ország majdnem midnen nagyobb városában sajtótájékoztatókat tartottunk, csináljuk a dolgunk.

E.P.: Mit mondanak a szomszédban dúló háborúról? Baloldali pártként kinek az oldalán állnak?

Sz.S.: Az emberek és a béke oldalán. Azonnal abba kell hagyni a háborút, és békét kell kötni. Felesleges a vérontás.

 E.P: Az ukránok és az oroszok békét fognak kötni?

Sz. S.: Nézze! Ez egy orosz-amerikai háború, Ukrajnában. Az oroszok meg akarják szerezni az azovi- és a fekete-tengeri kikötőket, a Donyeck medencét, és azt akarják, hogy Ukrajna legyen független. Ez az oroszok nagyjából elérték, most vonulnak be a Donyeck maradék részére.

Az USA gyenge Európai Uniót akar és azt, hogy Európa tőle vegyen olajat, és egyéb ásványkincseket. A térség egy biztonsági övezet Oroszország körül a Kelet-európai államokból.
Úgy tűnik ez is megvalósul, hiszen az USA egyesével tárgyal az uniós országokkal.

A NATO, amely az USA kiterjesztett ökle, bevonult a KGST országokba, katonailag biztosítás címszóval!
Mivel már mindenki megkapta amit akart,  nem kellene további életek százezreit megnyomorítani.

E.P.: Jól értem? Azt mondja, hogy a NATO megszállja hazánkat és többi Kelet-európai országot?

Sz.S.: Nem. Ilyet nem állítok. NATO-tagok vagyunk., ha háború van, a szerződés bizonyos részei életbe lépnek. Orbán egy hónappal ezelőtt azt mondta, hogy nem jönnek Magyarországra NATO-csapatok, mégis megszavazt. Ez azért érdekes.

E.P.: Mit tenne ebben a helyzetben?

Sz. S.:Már lehet látni, hogy milyen változások állnak be a világ rendjében politikailag, Magyarországnak érdemes újragondolnia a nemzetközi szövetségekben betöltött szerepét. Úgy tűnik, ütközőzóna lettünk újra. Jó lenne nem megsemmisülni más országok konfliktusai miatt.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak