Ötödével nőttek az albérletárak egy év alatt

albérlet árak áremelkedés csúcs

2021 februárja óta megállás nélkül emelkednek a lakbérek a koronavírus-járvány első évében bekövetkezett visszaesést követően, idén februárban országosan több mint 16%-kal nőttek a bérleti díjak – írja a 168.hu.

Az adatok azt mutattják, hogy a legnagyobb mértékű, 19.2%-os emelkedés a pesti belső kerületekben volt. A budai hegyvidéki és egyéb kerületekben majdnem 14, illetve 12,3%.kal, a pesti átmeneti kerületekben közel 15%-kal nőttek a bérleti díjak, míg a pesti külső kerületekben továbbra is mérsékeltebb, 9.6%-os volt a lakbérek emelkedése.

A 2020. januári csúcsnál országosan már 2,5%-kal magasabb, a fővárosban még 1,6%-kal mérsékeltebb díjért kínálták a kiadó lakásokat idén februárban. Az országos index a 2015. évi bázisidőszak 149%-án, a fővárosi pedig a 141%-án áll.

Fotó: Getty Images

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai Vélemény

Putyin Hágába utazik

A hírcsárdásnak tűnő cím egyáltalán nem valószínűtlen, ugyanis Vlagyimir Putyin simán kaphatna EU-vízumot, hiszen nincs vele szemben semmilyen személyes korlátozás, vagy szankció, ami ebben meggátolhatná.

Hazai Vélemény

A bankokat megmentik, ugye?

A bankvezérek bármekkorát is hibáznak, előbb vagy utóbb megmenti őket az adófizetők pénzéből fenntartott állam. Az adófizetők, ha hibáznak, akkor a bank az állam segítségével

Hazai

Mâchoire du cochon confitée

Az állítólagos kiírás szerinti Petőfi Sándort megidézni hivatott felcsúti gasztronómiai vetélkedőn a kiskunsági préselt malacarc elnevezésű kreáció nyerte el a Magyarország étele díjat.

Gratulálunk a Székekpuszta