A maszk mától nem kötelező, de ajánlott

koronavírus maszk

Bár mától nem kötelező a maszkviselés a Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint, de ettől még erősen javasolt.

Figyelnünk kell továbbá arra is, hogy Ukrajnában mindössze 35 százalékos az átoltottság, s amíg onnan ilyen nagy tömegben jönnek az emberek, továbbra is komoly veszélyt jelenthet a koronavírus.

A könnyítés ugyanakkor számos területet érint, hiszen azon munkáltatók, amelyek korábban fizetés-, illetve illetmény nélküli szabadságra küldték oltatlan munkatársaikat, a kormányrendelet szerint haladéktalanul értesíteniük kell őket arról, hogy mikor vehetik fel ismét a munkát.

A lazító intézkedések szerint a fogorvosi kezelések is járványügyi korlátozások nélkül végezhetők. Azaz már itt sem kérhető az ellátás feltételeként sem a védettségi igazolvány, sem annak hiányában a negatív PCR-teszt.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak