A járvány alatt az orvosi vizsgálatok száma jelentősen csökkent

csökkenés egészségügy ellátás magyarország

 

28%-kal csökkent az orvosi vizsgálatok száma a járóbeteg-ellátásban 2020-as évben, az egészségügyi közgazdász kiemelte, hogy a mai napig érezhető a járvány hatása az egészségügyben – írja a pénzcentrum.hu.

A KSH adatai alapján, inkább fogászati ellátás esett vissza, több mint 40%-kal. De sajnos a gyerekgyógyászati vizsgálatok is harmadával csökkentek, az onkológia ellátás pedig 10%kal.

Rékasi Balázs egészségügyi közgazdász elmondta, a mai napig érzik a járvány hatását az egészségügyben, ezért nagyon sok ember inkább a magánegészségügyet választja.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Magyarország kisebbsége választ

A Delphoi Vote Research (DVR) választások előtti közhangulat mérése
A Delphoi Vote Research, Magyarország legpontosabb és leghatékonyabb közvéleménykutató intézete az ISZOMM térítésmentes megbízása alapján a normandiai