10 milliárdért vehetett a kormány egy londoni házat, hogy identitást őrizzen

Identitás Szijjártó Péter

Londoni Magyar Ház lesz abból az épületből, amit a Trafalgar tér szomszédságában vett meg a kormány, nagyjábol 10 milliárd forintért, írja a HVG

A HVG olvasója talált egy néhány évvel ezelőtti hivatalos és nyilvános tájékoztató a házról, ami szerint az ingatlan irányára akkor 25 millió font (több mint 10 milliárd forint) volt.

Szijjártó Péter abban reménykedik, hogy az ingatlan egy új találkozási pont lesz a ház az Angliában élő magyarok számára.

A magyar kormány megvásárolta a Trafalgar tér szomszédságában levő hétemeletes épületet, amely a Londoni Magyar Ház lesz – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebookon.

A külügyminiszter szerint Londonban és a környékén sok magyar él, ott dolgoznak vagy tanulnak, de eddig a városban nem volt igazán méltó otthona a magyar kultúrának, a magyar közösségnek, a magyar identitás megőrzésének.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak