Az elhazudott rezsicsökkentést a minimálbéresek adójából is finanszírozza a kormány

rezsicsökkentés

Évi 400-450 milliárd forintnyi vesztesége keletkezhet az állami MVM-nek, amiért fenntartja a rezsicsökkentést iparági informátorok szerint, de az éves veszteség akár a duplájára is nőhet – irja a Portfolio.

Ha rövid távon még sikerül is kezelni a pénzügyi helyzetet, később akkor is megduplázódhat a rezsicsökkentés miatti, jelenleg is 400-450 milliárd forintos veszteség, amelyet a közpénzből működő MVM termel évről évre, legalábbis ha tartósan magasak maradnak a gázárak, például az orosz-ukrán feszültség miatt – írja a Portfolio.hu saját számításaira és informátoraira hivatkozva.

A veszteséget az okozza, hogy a rezsicsökkentés miatt tartósan a piaci ár alatt kell fenntartaniuk a szolgáltatást.

Részben ennek is köszönhető, hogy december elején az állam 350 milliárd forintos államháztartási kiigazítást hajtott végre, majd az év utolsó napján 208 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre az MVM-ben, két év alatt több mint duplájára emelve a cég jegyzett tőkéjét.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak