Minden ötödik iskolában tanít végzettség nélküli ember

iskola pedagógus hiány Pedagógusok Szakszervezet végzettség nélküli

A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke elmondta, hogy az oltatlan pedagógusok kiesése előtt is 12 ezer tanár hiányzott Magyarországon – írja az atv.hu.

A legfontosabb a béremelés lenne, csak így lehet új dolgozókat hozni a rendszerbe szögezte le Totyik Tamás. A 12.000 fős tanárhiány azóta csak növekszik, de sokkan jobban, mint amennyit a kormány ad hírrül, mert az csak az általános iskolákra és a gimnáziumokra vonatkozik.

Nem tudni a pontos hiányt, de most már az óvodapedagógusok és a tanítók körében is egyre drasztikusabb a hiány.

2013-ban a kormány egy életpályamodell bevezetéséről döntött, akkor közel 5.000 fővel emelkedett a pedagógusok száma, Ebből kiindulva ugyanez a folyamat minden további nélkül most is lejátszódna – hangsúlyozta Totyik Tamás.

A ISZOMM, az oktatás, az egészségügy és a rendvédelem területén azonban nettó 350.000 forintos ágazati minimálbért akar bevezetni.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak