82 millióért vett 20 festményt a nemzeti bank

festmények milliók MNB vásárlás

 

Matolcsy György pénzintézete egyszerre 20 darabot festményt vásárol be, mégpedig Szentpétery Ádám alkotásaiból, ennek sikeréről számolt be az uniós közbeszerzési értesítő hétfői hirdetményében – írja a HVG.

Az MNB-Ingatlan Szentpétery Ádám festőművész alkotása leszállításában a VILTIN Művészeti Szolgáltató Kft. A cég 82 millió forintot kap a festményekért. Az MNB eredetileg 121 millióra becsülte a projekt árát.

A jegybank szeret dekorálni. Ezért, korábban 667 millióért rendeltek gigantikus állatszobrokat a Magyar Telekom régebbi, Krisztina körúti székházához. Ezek után 326 milliót költöttek két másik szoborra a megújuló Postapalotába és 23 millió forintért 4 darab gyapjúszőnyeget is vettek, ami Matolcsy György szerint nem számított drágának.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Magyarország kisebbsége választ

A Delphoi Vote Research (DVR) választások előtti közhangulat mérése
A Delphoi Vote Research, Magyarország legpontosabb és leghatékonyabb közvéleménykutató intézete az ISZOMM térítésmentes megbízása alapján a normandiai