A télapó durván megfenyegette a dolgozókat vegzáló Amazont

Amazon munkahely munkavállaló szakszervezet

A világ legnagyobb online kereskedői közé tartozó Amazon többé nem tilthatja be a szakszervezetek létrehozását és nem akadályozhatja vagy szankcionálhatja azok működését – írja a Napi.hu.

Az Amazon megegyezett az amerikai munkaügyi tanáccsal (National Labour Relations Board, NLRB) , hogy többé nem áll az útjába a dolgozói szervezetek kialakításának és működésének.

A Transport Topic News írása szerint az online kereskedelmi gigacég a munkavállalói jogok javítására irányuló állami nyomásnak engedve jutott egyezségre; az NLRB-vel kötött alku értelmében a cég vállalta, hogy minden dolgozóját megkeresi e-mailben, hogy értesítse őket a szervezkedési jogaikról.

Mindezt azt jelenti, hogy az Egyesült Államokban foglalkoztatott mintegy 750 ezer Amazon dolgozóit kell kiértesíteni arról , hogy joguk van az épületeken belül, szervezett formában is küzdeniük a jobb körülményeikért és az őket dolgozóként megillető jogok betartásáért.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak