A mai mézesmadzag, a hathavi fegyverpénz miatt sem fogják beoltatni magukat a rendőrök

Fotó: Illyés Tibor MTI

Évente több ezer rendőr mondott fel, most hogy kötelezővé tették nekik is a védőoltást, az állományban lévők egyharmada követheti a többieket – írtuk korábbi cikkünkben.

Míg az állam a kötelező oltást, addig a rendőrök a tisztességes fizetést várják el, de ehhez a ma bejelentett hathavi fegyverpénz önmagában még kevés lesz.

Az egészségügyi dolgozókhoz és a pedagógusokhoz hasonlóan a rendőrök is tiltakoztak az ellen, hogy kötelező legyen számukra a koronavírus elleni védőoltás.

A Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete szerint a rendőrök 30%-a nincs beoltva. December 15-ig csak az ügyfeles rendőröknek kell felvenniük az oltást, a többség, aki nem találkozik rendszeresen ügyfelekkel, január 31-ig kapott haladékot. Ez az idő hamar itt lesz, megoldási javaslat pedig továbbra sincs arra, miként fogják pótolni a munkából kieső rendőröket.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak