Az oltás nélküliek szükségtelen haláláról beszélt az új német kancellár

járvány kötelező oltás Németország

 

Az egészségügyi és szociális dolgozók részére kötelezővé teszik az oltásokat a németek, amit már pénteken a Bundestagban megszavazták – írja a vg.hu.

A koronavírus-járvány negyedik hullámának tombolásakor beavatott új kancellár, Olaf Scholz prioritásként kezeli a járványhullám kezelését, ennek része az egészségügyi dolgozók kötelező oltása, melyet később akár általános oltáskötelezettség is követhet.

Az egészségügyi miniszter Karl Lauterbach, aki egyébként epidemiológus szerint azért van szükség a kötelező oltásra, mert elfogadhatatlan, hogy két évvel a járvány kezdete után még mindig vannak olyanok a kórházi dolgozók között, akikre az egészségünket bízzuk, ám szükségtelen halálokat okoznak amiért nem hajlandóak felvenni az oltást.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Újabb családot gázoltak el zebrán

Brutális videót tett közzé a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség egy balmazújvárosi balesetről. Egy édesanya gyerekülésben vitte át a gyermekét biciklivel, amikor elütötte őket egy figyelmetlen autós