Ha már sportos Olimpiát nem rendezhetünk, Orbánék milliárdokból megrendezik a Színházi Olimpiát

kormány milliárdok színházi olimpia támogatás

Két év alatt több mint 6,8 milliárd támogatást fog kapni a Színházi Olimpia, amit 2023-ban Magyarországon rendeznek meg – jelent meg a Magyar közlönyben.

Ez a színház egy olyan fesztivál, aminek az a célja, hogy összekössön különböző színházi kultúrákat és iskolákat, illetve hogy a közönség átfogó képet kaphasson a világ színházművészetének örökségéről, illetve a kortárs színházi tendenciákról.

A támogatások indoklása szerint ezekkel az összegekkel ismeri el a kormány a Színházi Olimpia 2023. évi magyarországi megrendezésének kiemelt kultúrstratégiai jelentőségét, továbbá nemzeti identitásunk és nemzeti értékeink a nemzetközi közösséggel való megismertetése fontosságában játszott szerepét.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak