ISZOMM: “Azonnali nettó 350 ezer forintos minimálbért a pedagógusoknak”

bűn Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom ISZOMM Kádár János Terv közlemény pedagógusok

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom a leghatározottabban kiáll a választási programjában, a Kádár János Tervben rögzített álláspontja mellett, miszerint a közoktatás bárminemű piacosítása nemzetellenes bűn – írják friss közleményükben.

Az ISZOMM a pedagógusi, az oktatói lét biztonságának maximális garantálása mellett száll síkra, amelynek egyik legsürgősebb eleme a havi nettó 350.000 forint legkisebb közalkalmazotti bér bevezetése. A teljesítmény szerinti differenciálás ennél magasabb anyagi dimenziókban kell történjék, s az oktatási minőség emelése pedig eleve a tanárképzés színvonalának javításával képzelhető el – szögezte le Huszti Andrea, elnök.

Ez a bűn sajnos folyamatosan rombolt az elmúlt évtizedben, amit csak tetéz a fideszes Pósán László  legújabb nyilatkozata, hogy a szakképzési rendszer esetéhez hasonlóan a közoktatásban dolgozó pedagógusokat is a Munka törvénykönyvének hatálya alá gondolná helyezni – tette szóvá Huszti Andrea.

Az ISZOMM megerősíti szolidaritását az összes tanárral, pedagógussal, s követeli, hogy az óvodától az érettségiig terjedő teljes spektrum nevelői, oktatói és szakoktatói egységesen a közalkalmazotti törvény szerint végezhessék munkájukat – hangsúlyozta a párt elnöke.

A párt meggyőződése, hogy nincs az a szerkezeti-szervezeti varázslás, amivel orvosolni lehetne a pedagógusokon végrehajtott sorozatos merényletek sebeit, elsősorban az arcpirítónál is gyalázatosabb bérek okozta károkat. A folyamatosan morzsolódó pedagógus társadalom még talpon lévő tagjai is a pályaelhagyás rémképével kelnek és fekszenek, s ez a tűrhetetlen mentális állapot rajtuk kívül az összes magyar tanuló gyermeket, illetve fiatalt szinte egy életre megvisel – mondta el Huszti.

A közleményben olvasható, hogy a közoktatás szereplőinek további leszalámizását előrevetítő Pósán-féle sugalmak nem csupán újabb bűnök elkövetését vizionálják, de a Pedagógusok Szakszervezetének roppant helyes megállapítása szerint  a kormány egy évtizede vázolt összes ígéretét lenullázzák.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai Vélemény

A Kossuth tér magánya

Lássuk be, egyes ún. ellenzéki pártok teljesen beleszoktak, hogy érdemben már senki nem kíváncsi rájuk. Azt régebb óta megszokhatták, hogy a Kossuth téri bazi nagy