Elzavarta, majd 10,1 milliárd forintos kártérítés után újra befogadta Orbán a francia utalványos céget

étkezési_jegy Orbán utalvány

Megújult, és digitális formában a jövő évtől újra elérhető lesz Magyarországon a közismert étkezési juttatás, a Ticket Restaurant, a cég egy újabb lépéssel járul hozzá ahhoz, hogy minél több munkavállaló juthasson rendszeresen egészséges és minőségi melegételhez – írja a 24.hu.

A Ticket Restaurant utalvány 2012-ig volt Magyarországon elérhető, majd azt követően szüneteltették a terméket, hogy megszűnt a juttatás kedvezményes adózási lehetősége. A francia Edenred azután panaszolta be Magyarországot, hogy az Orbán-kormány 2012-ben az Erzsébet-utalványokkal, valamint a Szép-kártyával a többi szereplőt elkezdte kiszorítani a piacról. 2016-os hír volt, hogy a nemzetközi vitarendező testület, az International Center for Settlement of Investment Disputes decemberben

23 millió euró (kb. 7,3 milliárd forint) kártérítést ítélt meg az étkezési utalványokkal foglalkozó Edenrednek, a Ticket Restaurant márka tulajdonosának. Végül késedelmi kamattal és perköltséggel együtt 10,1 milliárd forintot fizetett nekik az állam.

Versenytársaik, a Cheque Déjeuner és a Sodexo kivonultak Magyarországról a kormányzati kiszorítósdi miatt, az Edenred maradt, azt követően is, hogy nem bocsáthatott ki étkezési utalványokat. Több évig tartott ugyan, de összeszedték magukat a korábbi tevékenységének romjain. 2017-ben már 1,16 milliárd forintos forgalom mellett 61 millió forintos adózott nyereséget termeltek, többek között ajándékutalvány forgalmazásával. Ez nagy fordulat volt azok után, hogy 2012 és 2016 között összesen 662 milliós veszteség jött össze nekik – írta a G7.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Újabb családot gázoltak el zebrán

Brutális videót tett közzé a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség egy balmazújvárosi balesetről. Egy édesanya gyerekülésben vitte át a gyermekét biciklivel, amikor elütötte őket egy figyelmetlen autós