Bedőlt egy magyar áramszolgáltató

áldozat áram szolgáltató hazai cég

 

Felfüggeszti ügyfelei ellátását a JAS Budapest Zrt. áramszolgáltató cég a vállalat már október végén tájékoztatta a vevőit, hogy nem fog tudni villamos energiaellátást biztosítani a részükre – írja a 24.hu.

A probléma az, hogy az áram drágulása problémát okoz a kereskedő cégeknek, mert azok a partnereikkel korábban szerződnek le egy meghatározott áron. Csak, a finanszírozást a világpiaci drágulás lényegében finanszírozhatatlanná, durván veszteségessé teszi.

A JAS vezetője egy hónapja elismerte, hogy náluk sem sikerült minden tavalyi szerződést teljes egészében lefedezni. Nyáron tárgyalni kezdtek az ügyfeleikkel az áremelésről. de érthető módon ebbe sok vevő nem akart belemenni, hiszen szerződésben rögzítették nekik az árat.

Ezután, jogilag valószínűleg védhető technikai átállás jött. Melynek során az áremelést elutasító JAS-ügyfelek hirtelen arról értesültek, hogy már nem látja el őket a cég.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Újabb családot gázoltak el zebrán

Brutális videót tett közzé a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség egy balmazújvárosi balesetről. Egy édesanya gyerekülésben vitte át a gyermekét biciklivel, amikor elütötte őket egy figyelmetlen autós