A dráguló élelmiszerekre költjük növekvő jövedelmünket, és egyre rosszabb helyzetben vagyunk

bank félelem megtakarítás nyugdíj

Az Öngondoskodási Index eredményei alapján, a lakosság anyagi helyzetét érzékenyen érintette a koronavírus járvány, illetve az ahhoz kapcsolódó gazdasági bizonytalanság – írja a napi.hu.

Az óvatosságot és a tudatosság lassú erősödését alátámasztja, hogy a megkérdezettek többsége a korlátozások feloldása után sem kezdett nagy anyagi költésbe, nem törekedett arra, hogy a kiesett élményeket túlköltéssel kompenzálja. A felmérés szerint továbbra sincs változás az úgynevezett nyugdíjparadoxon terén. A megkérdezettek háromnegyede szerint az állam feladata a nyugdíjasok eltartása, de a kétharmaduk úgy vélekedik, nem lesz elég a nyugdíja a megélhetéshez idős korában.

Azok, akik a nyitás óta többet költenek, elsősorban az árak emelkedésével indokolják ezt, és nem a fokozott élménykereséssel. 21% például elsősorban élelmiszerre költ többet most, mint korábban.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom párt, tehát 150.000 forintos legkisebb öregségi nyugdíjat kíván tető alá hozni, hogy biztonságban élhessenek a nyugdíjasaink.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak