Az MSZP és a Jobbik támogatta csak a frakciómutyit – az Országgyűlés elé kerül a politikai korrupciót megállító javaslat

Huszti Andrea Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom ISZOMM javaslat választói akarat

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom nyugtázza az Országgyűlés Igazságügyi bizottságának mai döntését, amellyel tárgysorozatba vette Székely Sándor ‘egy lista – egy frakció’ kezdeményezését – olvasható az ISZOMM friss közleményében.

Huszti Andrea a párt elnöke leszögezte, hogy a javaslat lényege, hogy a jövőben csak olyan képviselőcsoportok alakulhassanak a Magyar Országgyűlésben, amelyekre a választópolgárok ténylegesen mandátumot adtak. Ha pártszövetség jutott szavazathoz, akkor szövetségi, ha pedig önálló párt kapott mandátumot, akkor pártfrakció alakulhasson – részletezte Huszti.

Huszti kiemelte, hogy a szövetségi tömbben indulás, majd pártfrakciókra való bomlás, ugyanis homályban hagyja, hogy az egyes pártoknak van-e, és mekkora a támogatottságuk. Ám mégis jelentős közhatalmat és közpénzt biztosít nekik. A Székely-féle javaslat tehát kiküszöböli a politikai korrupció immár elharapózott formáját. Miszerint olyan pártok működtetnek országgyűlési frakciókat, amelyek önállóan nem kértek, és nem is kaptak választói bizalmat – olvasható a közleményben.

Az ISZOMM álláspontja szerint ezen fantomfrakciók létét a busás pénzszerzés vágya okozza. Amely a választói akarat bűnös eltérítésén alapszik. A párt bízik benne, hogy a tárgysorozatba vételt követően a kezdeményezés az Országgyűlés napirendjére, majd ott elfogadásra is kerül.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Újabb családot gázoltak el zebrán

Brutális videót tett közzé a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség egy balmazújvárosi balesetről. Egy édesanya gyerekülésben vitte át a gyermekét biciklivel, amikor elütötte őket egy figyelmetlen autós